• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Završeno je Mediteransko prvenstvo U23 2021. u Carrari

22.11.2021.

Mediteransko prvenstvo 2021. za mlađe seniore u sva tri oružja, pojedinačno i ekipno, održano je u Carrari, Italija. Hrvatska reprezentacija je nastupila je u pojedinačnim kategorijama u floretu (Dorja Blažić, Antonio Gojak, Leo Smrekar i Borna Špoljar) i maču (Lara Delić i Jana Kuna).

Prvog dana natjecanja na borilišta su izašle floretašice, a među njima i Dorja Blažić. U prvoj rundi kola Dorja je ostvarila tri pobjede čime se kvalificirala u drugu rundu kola gdje je imala samo jednu pobjedu čime se kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja i to u među najuspješnijih 32 floretašica. Eliminacijsku borbu je predala zbog ozljede.

KONAČNI REZULTAT:
22. Dorja BLAŽIĆ (Rapir)

Drugog dana natjecanja na borilišta su izašle mačistice i floretaši.

U prvoj rundi kola Lara i Jana su obje imale po dvije pobjede čime su se kvalificirale u drugu rundu kola u kojem je Jana ostvarila tri pobjede, dok je Lara ostale bez pobjede. Obje djevojke su se kvalificirale u eliminacijski dio natjecanja, i to među 32 najuspješnijih mačistica.

Eliminacijske borbe su nažalost obje djevojke izgubile, Lara od Francuskinje Alice Conrad rezultatom 15-8, a Jana od Francuskinje Emme Lauvray rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTATI:
23. Jana KUNA (Zagreb)
28. Lara DELIĆ (Split)

U kategoriji floretaša, u prvoj rundi kola Borna je bio najuspješniji s tri pobjede, Leo s dvije te Antonio s jednom čime su se svi kvalificirali u drugu rundu kola. Tu je Leo bio najuspješniji s tri pobjede dok su Antonio i Borna ostvarili svaki po pobjedu te se time kvalificirali u eliminacijski dio natjecanja među 32 najuspješnija floretaša.

Ulaz u 16 izborio je samo Leo i to protiv Mađara Adama Wolfa rezultatom 15-10, dok je Borna poražen od Talijana Gianmarca Galvanija rezultatom 15-14, a Antonio od Talijana Alessandra Stella rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTATI:
15. Leo SMREKAR (ZŠM)
20. Borna ŠPOLJAR (Dubrava)
26. Antonio GOJAK (Karlovac)

Sportaše je podržao HEP koji je već godinama jedan od najvećih prijatelja hrvatskog sporta, prateći niz sportova, sportaša i reprezentacija. Od ove godine i mačevaoca. HEP – više od struje!

Hrvatske mačevaoce podupire #PBTfencing, ponosni sponzor Hrvatskog mačevalačkog saveza i lokalni partner Veridian Healthstream d.o.o.