• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Započela su Europska natjecanja za veterane

24.09.2021.

Prošlog vikenda održano je prvo natjecanje Europskog mačevanja za veterane (EVF) i to u Budimpešti, Mađarska, za muškarce i žene u floretu i maču, na kojem se natjecao i naš predstavnik Denis Bičanić. Denis se natjecao u obje disciplin u kategoriji V1 (40+).

U disciplini mač Denis je u kolu ostvario dvije pobjede čime se kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja i to među prvih 32 natjecatelja. Za ulaz u 16 Denis je pobijedio Ukrajinca Valeria Korzha rezultatom 10-8, dok je za ulaz u 8 poražen od Mađara Pétera Particsa rezultatom 10-2.

KONAČNI REZULTAT:
14. Denis BIČANIĆ (HMS)

U disciplini floret Denis u kolu nije ostvario niti jednu pobjedu, ali se kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja i to u prvih 16. Borbu za ulaz u 8 je izgubio od Mađara Zoltána Patakija rezultatom 10-4.

KONAČNI REZULTAT:
16. Denis BIČANIĆ (HMS)

Sportaše je podržao HEP koji je već godinama jedan od najvećih prijatelja hrvatskog sporta, prateći niz sportova, sportaša i reprezentacija. Od ove godine i mačevaoca. HEP – više od struje!

Hrvatske mačevaoce podupire #PBTfencing, ponosni sponzor Hrvatskog mačevalačkog saveza i lokalni partner Veridian Healthstream d.o.o.