U Udinama održan Svjetski juniorski kup u disciplinama mač i floret

19.01.2024.

Kao prvo natjecanje u novoj godini, u Udinama, Italija održao se Svjetski kup namijenjen juniorima i juniorkama, na kojem je nastupio veliki broj naših reprezentativaca i to u dvije discipline, floretu i maču.

Natjecanje su otvorili mačisti Marko Šimunković, Karlo Šourek i Roko Filipčić, uz mačisticu Lauru Smilčić Žigić. Prolaz kola izborio je samo Šimunković, ostvarivši tri pobjede. Nažalost, zaustavljen je u prvoj eliminaciji. Za plasman u 128 najboljih od njega je uspješniji bio Jovan Jovanović iz Srbije, rezultatom 15-12.

Drugoj dana natjecanja nastupili su floretaši Luka Bublić, Damjan Vlašić, Vigo Lašić i Lovro Prosoli, a nešto kasnije i floretašice Korana Suvaljko, Dorja Štefan, Lorena Požgajčić i Katja Trcin.

Nažalost niti jedna od djevojaka nije se uspjela plasirati u eliminacijski fazu natjecanja, dok su kod juniora grupu uspješno prošli Vlašić i Prosoli, obojica sa po tri pobjede. Za ulazak u najboljih 128, Vlašić je zaustavljen od Poljaka Szymona Pacholczyka, a Prosoli od Adama Andrzejewskog, također Poljaka.

Sponzori

Dolazeća natjecanja