U Klagenfurtu održan Europski kadetski kup u maču

03.11.2023.

Tradicionalni Trofeo Maestro Dario Codarin, jedan od najvećih mač Europskih kadetskih kupova, održan je proteklog vikenda u Klagenfurtu, te su ujedno nastupili i naši sportaši.

Kod djevojaka, nastupile su Sara Brković, Vita Jović, Marta Milovac, Lena Marija Poljak, Nina Sladonja, Mia Stojčić i Ivana Šimunković. Eliminacijski fazu natjecanja uspješno su izborile Sladonja s tri te Stojčić i Šimunković s dvije pobjede u grupi. U najboljih 128 plasira se jedino Šimunković, pobjedom nad Rumunjkom Andreeom Muntean rezultatom 15-13. Stojčić je poražena od Enitse Racheve iz Bugarske 15-7, a Sladonja od Slovakinje Viviane Hubinske 15-10.Za ulazak u najboljih 64, od Šimunković je uspješnija bila Marharyta Anharska iz Ukrajine, 15-7.

U konkurenciji kadeta, nastupili su Luka Ćosić, Tvrtko Flegar, David Mahne, Lovro Paljuh, Ivan Rimac i Erik Todorović. Prolaz kola izborili su Mahne s četiri te Rimac s dvije pobjede. Za ulazak u 128 najboljih, RImac je poražen od talijanskog predstavnika Marcella Ghettija 15-6. Mahne se automatski plasirao u 128 najboljih, ali ga je u narednoj eliminaciji zaustavio Mađar Balazs Galik, također rezultatom 15-6.

Sponzori

Dolazeća natjecanja