Svjetski juniorski kup u Udinama

09.01.2023.

Poteklog je vikenda u Udinama, Italija, održan Svjetski juniorski kup u floretu i maču, a naša je reprezentacija imala predstavnike u sve četiri indiviudalne kategorije.

Prvog su dana natjecanja nastupale floretašice Dorja Blažić, Lorena Požgajčić i Katja Trcin te mačisti Janko Leskovac, Marko Šimunković i Karlo Šourek. Kod djevojaka, prolaz kola su izborile Blažić s četiri i Požgajčić s tri pobjede, a Blažić se pobjedom u prvoj eliminaciji uspješno plasirala u 64 najbolje. Svladala je predstavnicu Velike Britanije, Madeleine Gale, 15-5, no za u ulazak u top 32 poražena je od Talijanke Matilde Calvanese 15-8.

Kod mačista, sva tri naša predstavnika prolaze u eliminacijski dio natjecanja – Šourek i Šimunković s tri, a Leskovac s dvije pobjede. Nažalost, nitko od naših dečkiju nije izborio plasman u top 128 – Šimunković je poražen od Švicarca Matthieua Friedlija 15-13, Šourek od Nizozemca Prestona Ridleya Stroopa, a Leskovac od Talijana Marca Francesca Locatellija u tijesnim eliminacijama.

Drugog dana održana su ekipna natjecanja gdje naši timovi nisu nastupili, no trećeg su dana na borilišta izašle mačistice i floretaši. Lara Delić, jedina naša mačistica na ovom natjecanju, nažalost nije izborila prolaz kola. Kod floretaša su nas pak predstavljali Andrija Kirinčić, Vigo Lašič i Janko Leskovac. Lašić i Leskovac su zahvaljujući vrlo dobrim nastupima u kolu ostvarili četiri pobjede, te su u neizvjesnim eliminacija za top 64 plasman obojica slavili 15-14 – Lašič je pobijedio Talijana Faora, a Leskovac Raphaela Tana iz Singapura. U narednim eliminacijama naši su reprezentativci zaustavljeni, Leskovac od Mađara Szemesa, a Lašič od Ukrajinca Kokorovetsa.

Hrvatske mačevaoce podupire #PBTfencing, ponosni sponzor Hrvatskog mačevalačkog saveza i lokalni partner Veridian Healthstream d.o.o..

Sponzori

Dolazeća natjecanja

World Veteran Championships 2022

World Veteran Championships 2022

Veteran Individual and Teams

Zadar, 2022 October 06-12

Other informations >
FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

Senior Individual

Split, 2022 October 15-16

Other informations >
FIE Satellite Gentlemans Foil

FIE Satellite Gentlemans Foil

Senior Individual

Zagreb, 2022 October 22

Other informations >
XVIIIth FIE World Cup Ladies Foil

XVIIIth FIE World Cup Ladies Foil

Junior individual and by Team

Zagreb, 2023 January 21-22

Other informations >