Špoljar u 64 najbolja na Svjetskom kupu u Istanbulu

12.11.2023.

Naši floret reprezentativci, Borna Špoljar, Petar Fileš i Janko Leskovac, sudjelovali su na seniorskom Svjetskom kupu u Istanbulu, prvom ove sezone.

Prolaz kola ostvarili su Fileš s tri i Špoljar s četiri pobjede, dok se Leskovac unatoč dvije pobjede u grupi nije uspio plasirati u eliminacijsku fazu natjecanja. Dok se Špoljar automatski plasirao u preliminarnih 128, Fileš je uspješno svladao Zakhara Kozlova (AIN) rezultatom 15-10. U narednoj eliminaciji, Špoljar je bio uvjerljivo uspješniji od Augusta Antonija Servella iz Argentine rezultatom 15-8, dok je Fileš poražen od Alessija Di Tomassa iz Italije. Pobjeda nad Sahelom Bravom iz Španjolske 15-9 Špoljaru je donijela novi plasman u najboljih 64 i drugi dan natjecanja.

Za ulazak u najboljih 32, njegov protivnik bio je Ka Long Cheung iz Hong Konga, osvajač zlatne olimpijske medalje iz Tokija, koji je u konačnici i svladao Špoljara rezultatom 15-10.

Naši su reprezentativci nastupili i u ekipnom djelu natjecanja, a njihovi protivnici za plasman u 16 najboljih bila je ekipa Velike Britanije (u sastavu Archer, Cook, Minott, Sosnov). Britanci su u konačnici slavili rezultatom 45-36.

Sponzori

Dolazeća natjecanja