Borna Špoljar među 32 najboljih u Washingtonu

18.03.2024.

Drugi ovosezonski Grand prix ponovno je donio izvanredne rezultate naših seniorskih floret reprezentativaca – Borna Špoljar plasirao se među 32 najboljih! Čestitke!

U Washingtonu su uz Špoljara nastupili i Petar Fileš te Vigo Lašić u konkurenciji seniora, a natjecanje su otvorile floretašice Dorja Blažić i Marcela Dajčić. Dok je Dajčić nažalost ostala bez prolaska kola, Blažić su dvije pobjede bile dovoljne da izbori eliminacije. Pobjedom protiv Arise Kano iz Japana, rezultatom 15-7, Blažić se plasirala u najboljih 96 djevojaka. Novi ulazak u najboljih 64 promakao joj je za samo jedan tuš, porazom od Yingying Wang 15-14.

Sutradan, Špoljar se zahvaljujući stopostotnom učinku u kolu automatski plasirao među 64 najbolja. Fileš je izborio nastavak natjecanja uz dvije pobjede u kolu, dok je Lašič zaustavljen u grupnoj fazi natjecanja. Fileš je potom uvjerljivo svladao Samuela Floresa iz Venezuele rezultatom 15-3, no potom ga je zaustavio Britanac Dario Stenbeck-Schiavo, rezultatom 15-13, te se stoga Fileš nije uspio plasirati u najboljih 96.

Špoljar je s fantastičnim nastupima nastavio i drugog dana natjecanja, dojmljivom izvedbom svladavši Kwanghyun Leeja iz Koreje, 15-9. Špoljar se tako po prvi puta na ovoj razini natjecanja plasirao među 32 najboljih. Čestitke!

Za ulazak u najboljih 16, uspješniji je rezultatom 15-10 bio Daniel Dosa iz Mađarske, ujedno i član top 16 društva i jedan od sportaša kojeg ćemo gledati na Olimpijskim igrama u Parizu.

 

Sponzori

Dolazeća natjecanja