• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Rješavanje pitanja nejednakosti u športu

26.10.2018.

U četvrtak 25.10.2018. u hotelu Dubrovnik održana je Konferencija Rješavanje pitanja nejednakosti u športu: Položaj žena na rukovodećim pozicijama i sprječavanje nasilja nad ženama u športu koju je organizirao EPAS Vijeća Europe u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport i Uredom za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske.

Na konferenciji su održana brojna predavanja koja su se bavila istraživanjem i politikama u cilju povećanja broja žena na rukovodećim pozicijama te uklanjanjem svih oblika nasilja nad ženama u športu. Osim predavanja, održana je i interaktivan radionica tijekom koje su sudionici mogli sudjelovati u raspravama i primjerima dobre prakse na temu: Zahtjevi za postizanje sigurnog športa u nacionalnim športskim savezima. Ovim načinom svima uključenima omogućilo se interaktivno sudjelovanje uz razmjenu iskustava u području ravnopravnosti spolova u športu.

Ovoj konferenciji u ime Hrvatskog mačevalačkog saveza prisustvovale su tajnica Saveza Irena Šuljić i koordinatorica za ravnopravnost spolova za mačevanje pri HOO-u Martina Zmaić.

 

 

 

Sponzori

Dolazeća natjecanja

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

Junior individual and by Team

Zagreb, 2022 January 22-23

Other informations >
FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

Senior Individual

Split, 2019 October 12-13

FIE Satellite Gentlemans Foil

FIE Satellite Gentlemans Foil

Senior Individual

Zagreb, 2019 October 19