Preliminarna rang-lista za učenike-sportaše

17.06.2024.

Sukladno uputama Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske Hrvatski mačevalački savez je izradio preliminarnu rang listu mačevaoca koji su iskazali svoj interes za upis u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. u razredne odjele za športaše.

Kriteriji za određivanje sportske uspješnosti učenika-sportaša su:
1) Ukupno osvojeni bodovi na zadnjoj Rang listi Hrvatskog mačevalačkog saveza u svim disciplinama i dobnim kategorijama u kojima se sportaš natjecao.
2) U slučaju da dva ili više sportaša imaju jednak broj bodova, poredak se određuje na osnovu plasmana na održanom pojedinačnom prvenstvu Republike Hrvatske/ako je nakon primjene ovog kriterija poredak isti, sljedeći kriterij je najbolji pojedinačni plasman (broj prvih mjesta, ako su isti ili ih nema, onda broj drugih mjesta, ako su isti ili ih nema, onda broj trećih mjesta i tako dalje). Za razlikovanje sportaša u tablici se dodaje decimala kojom se bodovno razlikuju dva ili više sportaša.

Napominjemo kako je objavljena rang lista preliminarna te je rok za prigovore Hrvatskom mačevalačkom savezu do četvrtka 20. lipnja 2024. na mail [email protected].

Nakon isteka navedenog roka, u ponedjeljak 24. lipnja 2024., na web stranici HMS-a će biti objavljena konačna rang lista te će ista biti poslana Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske na daljnje postupanje.

Sponzori

Dolazeća natjecanja