• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Preliminarna rang-lista za učenike-sportaše

14.06.2022.

Sukladno uputama Ministarstvu turizma i sporta Hrvatski mačevalački savez je izradio preliminarnu rang listu mačevaoca koji su iskazali svoj interes za upis u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. u razredne odjele za športaše.

Kriteriji za određivanje sportske uspješnosti učenika-sportaša su:
1) Ukupno osvojeni bodovi za zadnjoj Rang listi Hrvatskog mačevalačkog saveza u svim disciplinama i dobnim kategorijama u kojima se sportaš natjecao.
2) U slučaju da dva ili više sportaša imaju jednak broj bodova, poredak se određuje na osnovu plasmana na održanom pojedinačnom prvenstvu Republike Hrvatske/ako je nakon primjene ovog kriterija poredak isti, sljedeći kriterij je najbolji pojedinačni plasman (broj prvih mjesta, ako su isti ili ih nema, onda broj drugih mjesta, ako su isti ili ih nema, onda broj trećih mjesta i tako dalje). Za razlikovanje sportaša u tablici se dodaje decimala kojom se bodovno razlikuju dva ili više sportaša.

Napominjemo kako je objavljena rang lista preliminarna te je rok za prigovore na tu rang listu Hrvatskom mačevalačkom savezu do petka 17. lipnja 2021. na adresu elektronske pošte [email protected]

Nakon isteka navedenog roka, u ponedjeljak 21. lipnja 2021., na web stranici HMS-a će biti objavljena konačna rang lista te će ista biti poslana Središnjem državnom uredu za sport na daljnje postupanje.

Sponzori

Dolazeća natjecanja

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

Junior individual and by Team

Zagreb, 2022 January 22-23

Other informations >
FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

Senior Individual

Split, 2019 October 12-13

FIE Satellite Gentlemans Foil

FIE Satellite Gentlemans Foil

Senior Individual

Zagreb, 2019 October 19