Petar Fileš među 32 najboljih na Grand prixu u Torinu

13.02.2024.

Nakon odličnih rezultata s mač Grand prixa u Dohi, još bolji nam stižu s Grand prixa u Torinu, gdje je nastupala naša floret seniorska reprezentacija. Fantastičan rezultat ostvario je Petar Fileš plasiravši se na navedenom natjecanju među 32 najboljih i to pobjedom nad 15. floretašem svijeta, čestitke!

Uz Fileša, u Italiji su nastupali i Borna Špoljar, Vigo Lašič i Antonio Gojak. Prolaz kola izborili su Fileš s četiri pobjede, koji je ujedno bio i slobodan prvu eliminaciju, te Špoljar i Gojak s dvije pobjede. Špoljar je uspješno odradio svoju prvu prepreku te svladao Poljaka Mateusza Kozaka 15-10, dok je Gojaka nažalost zaustavio Chin Yu Leung iz Hong Konga. Za ulazak u najboljih 96, Fileš je pobijedio Britanca Alberta Masciolija  15-12, dok je od Špoljara uspješniji bio domaći predstavnik Giuseppe Franzoni.

Ulazak u najboljih 64 Filešu je u neizvjesnoj eliminaciji donijela pobjeda nad Salimom Herouijem iz Alžira, rezultatom 13-12.

Drugog dana natjecanja Fileš je fantastičnim nastupom u iznimno teškoj eliminaciji, rezultatom 15-13, svladao Chun Yin Ryana Choija iz Hong Konga, 15. floretaša svijeta, te tako izborio plasman u 32 najboljih među čak 245 sportaša. Čestitke!

Od Fileša je za plasman u najboljih 16 uspješniji bio Španjolac Carlos Llavador, rezultatom 15-10.

Na ovom su natjecanju nastupile i seniorke Dorja Blažić i Marcela Dajčić, koje nažalost nisu izborile prolaz kola.

Već sljedećeg vikenda našu floret reprezentaciju očekuje nastup na Svjetskom kupu u Kairu, Egipat.

Sponzori

Dolazeća natjecanja