Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

06.06.2024.

Nakon svega tri godine od posljednjeg izdanja Paraolimpijskih igara u Tokiju dolazi nam novo izdanje najvišeg parasportskog događaja u Parizu 2024. godine. Ni na ovim igrama Hrvatska neće imati predstavnika u mačevanju među natjecateljima, ali će zato imati sudačkog predstavnika – Bojana Mijatovića.

Paramačevanje će biti na paraolimpijskom programu od 3. do 7. rujna 2024. u sva tri oružja, ženske i muške konkurencije, u dvije klasifikacijske skupine (kategorija A – lakše teškoće i kategorija B – srednje teškoće). Tradicionalno kategorija – C s predstavnicima najtežih tjelesnih teškoća nije u paraolimpijskom programu, sukladno pravilima IPC (Svjetskog paraolimpijskog odbora).

Po prvi puta u povijesti Olimpijskih i Paraolimpijskih igara svo tehničko osoblje imat će iste odore i opremu. To je još jedan čin da se izjednače baš svi parametri vezani za ova događanja. Paramačevanje će, kao i mačevanje, biti na istoj lokaciji – Grand Palais u Parizu, znamenitoj građevini koja se počela graditi 1887. godine, a vrata je građanima otvorila 1900. Brojna finala mačevalačkih događanja odvijala su se upravo ovdje, poput proslave 100. obljetnice FIE – Svjetske mačevalačke federacije 2013. godine.

Sponzori

Dolazeća natjecanja