• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

OI RIO 2016.

27.07.2016.

Nekoliko dana dijeli nas od početka XXXI. Olimpijskih igara, koje će se ove godine održati u Rio de Janeiru, u Brazilu, od 5. do 21. kolovoza.

Bit će to i prve OI koje će se održati u Južnoj Americi. Na igrama će nastupiti oko 10.500 sportaša iz 205 zemalja tijekom 16 dana a natjecat će se u 33 sporta, među kojima po prvi put i u golfu i ragbiju.

Mačevanje je jedan od pet sportova koji je na olimpijskim igrama zastupljen od samog početka. Trinaest sportaša (muškaraca) natjecalo se u floretu i sablji na prvim OI 1896. godine. Na ovim olimpijskim igrama nastupit će 212 sportaša koji će se natjecati u 10 disciplina (šest pojedinačnih i četiri ekipne discipline), a mačevanje ćete moći pratiti od 6. do 14. kolovoza.

Zanimljivo je kako će na igrama biti zastupljen jednak broj sportaša i sportašica (102) uz još osam sportaša iz zemlje domaćina, Brazila. Ovog puta nećemo gledati natjecanja (ekipno) u muškoj sablji i ženskom floretu.

Nažalost nećemo gledati ni predstavnika Hrvatske na ovogodišnjim igrama. Nakon sjajnog uspjeha Bojana Jovanovića i njegovog plasmana na OI u Londonu 2012., nadamo se da ćemo navijati za naše sportaše moći na nekim od sljedećih igara.

Vjerujemo da ćete i bez našeg predstavnika pratiti uzbudljiv mačevalački turnir i nastupe sportaša na najvećoj i najveličanstvenijoj smotri svjetskog sporta – Olimpijskim igrama.

Više detalja o mačevanju na olimpijskim igrama, a i o samom sportu, možete pronaći ovdje.

Sponzori

Dolazeća natjecanja

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

Junior individual and by Team

Zagreb, 2022 January 22-23

Other informations >
FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

Senior Individual

Split, 2019 October 12-13

FIE Satellite Gentlemans Foil

FIE Satellite Gentlemans Foil

Senior Individual

Zagreb, 2019 October 19