• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Održana je skupština HOO-a

12.07.2021.

U zagrebačkom hotelu Westin  je dana 8.7.2021. godine održana 61. redovna sjednica skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora kojom je

predsjedao Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a. Skupštini je nazočilo 72 predstavnika udruženih članica, a među njima i predsjednik HMS-a Antonio Trcin.

Na ovoj skupštini doneseno je nekoliko važnih odluka:

 • Jednoglasno je prihvaćen prijedlog o povećanju broja članova Vijeća za sedam novih članova (na ukupno 23) – tri iz nacionalnih saveza olimpijskih sportova te po dva iz saveza neolimpijskih sportova i županijskih sportskih zajednica. Imena novih članova Vijeća HOO-a s mandatom do 2024. bit će priopćena naknadno.
 • Usvojen je prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana Hrvatskog olimpijskog odbora za 2021. godinu. Važno je napomenuti da je HOO-u, prema financijskom izvješću za 2020. godinu, preostali dio viška prihoda, odnosno prenesenih neutrošenih sredstava iz izvora državnog proračuna u iznosu od 3,1 milijuna kuna, kao raspoloživi izvor financiranja za rashode tekuće ili narednih godina, prema vlastitom prijedlogu i uz odobrenje resornog ministarstva, preusmjerio u razvojne programe za sportaše i trenere u 2021. godini. Tako će u razvojni program za trenere biti preusmjereno 878.390,39 kuna, a u razvojne programe za sportaše 2.227.478,59 kuna. Ukupni proračun HOO-a u olimpijskoj 2021. godini je oko 189 milijuna kuna.
 • Hrvatsko sportsko penjački savez je iz statusa pridruženog člana HOO-a promoviran u punopravnog člana.

Na kraju skupštine predsjednik HOO-a Mateša potvrdio je da će, prema aktualnom popisu, Hrvatsku u Tokiju predstavljati 59 sportašica i sportaša.