Održan Sokol kup, U23 Europski kup u floretu

28.03.2024.

U Brnu, Češka održano je novo izdanje Sokol kupa, Europskog kupa za mlađe seniore i seniorke u floretu, a naša su reprezentativci sudjelovali u obje kategorije.

Prvog dana natjecanja nastupili su floretaši Borna Špoljar, Janko Leskovac, Damjan Vlašić i Lovro Prosoli. Špoljar i Leskovac u kolu su zabilježili sve pobjede, a u eliminacijama su im se pridružili i Vlašić s tri, te Prosoli s dvije pobjede.

Za ulazak u najboljih 32, Leskovac je uvjerljivo svladao Koena Mana iz Nizozemske 15-8, a Špoljar Volodymyra Bachyka iz Ukrajine, također 15-8. Prosolija je zaustavio Austrijanac Martin Kein rezultatom 15-9, a od Vlašića je istovjetnim rezultatom bolji bio Escobar Tomas Vargas iz Kolumbije.

Naša dva preostala predstavnika uspješno su se plasirali u najboljih 16. Leskovac je pobijedio Paula Schiebela iz Austrije 15-13, a Špoljar je bio uspješniji od Petera Bodoa iz Mađarske 15-7. Nažalost, naši su dečki zaustavljeni u narednim eliminacijama. Domaći predstavnik Lev Michael Holy zaustavio je Špoljara 15-11, a Leskovac je poražen od također domaćeg predstavnika Jana Krejcika 15-8.

Drugog dana nastupale su djevojke, Lorena Požgajčić i Dorja Štefan. Požgajčić se zahvaljujući tri pobjede u grupnoj fazi natjecanja uspješno plasirala u eliminacije, te za ulazak u najboljih 16 svladala Boglarku Markus iz Mađarske 15-9. U sljedećoj je eliminaciji poražena od Marije Cojocari iz Moldavije koja je u ukupnom poretku zauzela broncu.

Naše sportaše ovog vikenda očekuje novi mlađeseniorski Europski kup, ovog puta u Budimpešti.

Sponzori

Dolazeća natjecanja