• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Odluke izbornika vezane za kriterije za odlazak na kvalifikacijski turnir za OI

19.02.2021.

S obzirom na to da već duže razdoblje nemamo redovna natjecanja, a od donošenja kriterija za odlazak na kvalifikacijski turnir, i to od dana 16.09.2019. godine, odnosno potvrdom istih kriterija iz kolovoza 2020. godine prošlo je znatno vremena, izbornici za floret i mač utvrdili su sljedeće:

(1) na koordinaciji stručnog stožera iz lipnja 2019. godine dogovoreno je da će za odlazak na kvalifikacijskom turniru (nadalje: KT) u floretu, izbornik Limov samostalno donijeti odluku po svojoj subjektivnoj procjeni, dok je za odlazak na KT u maču utvrđena potreba donošenja objektivnih kriterija,
(2) u maču su posljednji rezultati, odnosno posljednji osvojeni bodovi naših sportaša postignuti u 2019. godini i to prije donošenja kriterija za odlazak na KT, odnosno niti jedan sportaš u maču nije od održanih natjecanja koja spadaju u kriterijske turnire osvojio FIE bodove (svjetski kupovi, GP, sateliti).
(3) oba kandidata u muškom floretu imaju ulaske u najboljih 64.
(4) već godinu dana ne postoji kontinuitet tuzemnih i/ili međunarodnih natjecanja (uz izuzetak jednog održanog Prvenstva Hrvatske).

Stoga, uzevši sve navedeno u obzir, izbornik za floret, v.d. izbornika za mač te v.d. Direktora nacionalne reprezentacije, donijeli su sljedeće odluke:

Izbornik za floret odlučio je sljedeće:
– kandidat za odlazak na KT u kategoriji ženskog floreta je Marcela Dajčić,
– kandidati za odlazak na KT u kategoriji muškog floreta su Petar Fileš i Ivan Komšić, te će konačna odluka biti donesena nakon SK-a u Dohi, a prema dosadašnjem kriteriju (odluka izbornika u floretu).

V.d. izbornika za mač odlučio je sljedeće:
– kandidat za odlazak na KT u kategoriji muškog mača je Jakov Šola,
– kandidati za odlazak na KT u kategoriji ženskog mača su Paula Jukić i Ana Mesić, a konačna odluka će biti donesena nakon SK-a u Kazanu temeljem sljedećih kriterija (1) izbornik odabire onog sportaša koji ostvari veći broj bodova na SK-u Kazan pod uvjetom minimalnog ulaska u 96 te da bude u prvoj polovici ukupnog broja natjecatelja (2) u slučaju neodržavanja SK-a Kazan, ili u slučaju da oba kandidata ostvare jednak broj bodova ulaskom u 96 ili više, ili u slučaju da nijedan kandidat ne ostvari ulaz u 96, v.d. izbornika za mač odabrat će samostalno odluku o odabiru sportaša za KT.

V.d. direktor reprezentacije odlučio je u disciplini sablja sljedeće:
– kandidate za odlazak na KT u sablji, odabire izbornica u sablji,
– odlazak na KT u sablji neće se financirati iz sredstava HMS-a.

Svi spomenuti sportaši su pozvani na nastup na nadolazećim svjetskim kupovima.

Sponzori

Dolazeća natjecanja

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

Junior individual and by Team

Zagreb, 2022 January 22-23

Other informations >
FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

Senior Individual

Split, 2019 October 12-13

FIE Satellite Gentlemans Foil

FIE Satellite Gentlemans Foil

Senior Individual

Zagreb, 2019 October 19