Odluke izbornika vezane za kriterije za odlazak na kvalifikacijski turnir za OI

19.02.2021.

S obzirom na to da već duže razdoblje nemamo redovna natjecanja, a od donošenja kriterija za odlazak na kvalifikacijski turnir, i to od dana 16.09.2019. godine, odnosno potvrdom istih kriterija iz kolovoza 2020. godine prošlo je znatno vremena, izbornici za floret i mač utvrdili su sljedeće:

(1) na koordinaciji stručnog stožera iz lipnja 2019. godine dogovoreno je da će za odlazak na kvalifikacijskom turniru (nadalje: KT) u floretu, izbornik Limov samostalno donijeti odluku po svojoj subjektivnoj procjeni, dok je za odlazak na KT u maču utvrđena potreba donošenja objektivnih kriterija,
(2) u maču su posljednji rezultati, odnosno posljednji osvojeni bodovi naših sportaša postignuti u 2019. godini i to prije donošenja kriterija za odlazak na KT, odnosno niti jedan sportaš u maču nije od održanih natjecanja koja spadaju u kriterijske turnire osvojio FIE bodove (svjetski kupovi, GP, sateliti).
(3) oba kandidata u muškom floretu imaju ulaske u najboljih 64.
(4) već godinu dana ne postoji kontinuitet tuzemnih i/ili međunarodnih natjecanja (uz izuzetak jednog održanog Prvenstva Hrvatske).

Stoga, uzevši sve navedeno u obzir, izbornik za floret, v.d. izbornika za mač te v.d. Direktora nacionalne reprezentacije, donijeli su sljedeće odluke:

Izbornik za floret odlučio je sljedeće:
– kandidat za odlazak na KT u kategoriji ženskog floreta je Marcela Dajčić,
– kandidati za odlazak na KT u kategoriji muškog floreta su Petar Fileš i Ivan Komšić, te će konačna odluka biti donesena nakon SK-a u Dohi, a prema dosadašnjem kriteriju (odluka izbornika u floretu).

V.d. izbornika za mač odlučio je sljedeće:
– kandidat za odlazak na KT u kategoriji muškog mača je Jakov Šola,
– kandidati za odlazak na KT u kategoriji ženskog mača su Paula Jukić i Ana Mesić, a konačna odluka će biti donesena nakon SK-a u Kazanu temeljem sljedećih kriterija (1) izbornik odabire onog sportaša koji ostvari veći broj bodova na SK-u Kazan pod uvjetom minimalnog ulaska u 96 te da bude u prvoj polovici ukupnog broja natjecatelja (2) u slučaju neodržavanja SK-a Kazan, ili u slučaju da oba kandidata ostvare jednak broj bodova ulaskom u 96 ili više, ili u slučaju da nijedan kandidat ne ostvari ulaz u 96, v.d. izbornika za mač odabrat će samostalno odluku o odabiru sportaša za KT.

V.d. direktor reprezentacije odlučio je u disciplini sablja sljedeće:
– kandidate za odlazak na KT u sablji, odabire izbornica u sablji,
– odlazak na KT u sablji neće se financirati iz sredstava HMS-a.

Svi spomenuti sportaši su pozvani na nastup na nadolazećim svjetskim kupovima.

Sponzori

Dolazeća natjecanja