Obavijesti

13.02.2024.

Petar Fileš među 32 najboljih na Grand prixu u Torinu

Nakon odličnih rezultata s mač Grand prixa u Dohi, još bolji nam stižu s Grand prixa u Torinu, gdje je nastupala naša floret seniorska reprezentacija. Fantastičan rezultat ostvario je Petar Fileš plasiravši se na navedenom natjecanju među 32 najboljih i to pobjedom nad 15. floretašem svijeta, čestitke!

Vidi cijeli članak >
13.02.2024.

Održani seniorski Svjetski kupovi u Barceloni i Limi

Nakon Grand prixa u Dohi, naše su se mačistice Jana Kuna, Andrea Majdandžić i Ana Mesić zaputile na Svjetski seniorski kup u Barcelonu, Španjolska. Istog vikenda u Limi je nastupala i naša sabljašica Zoe Marie Baldo.

Vidi cijeli članak >
13.02.2024.

Markota i Mesić u 64 najboljih u Dohi

Naši su mač reprezentativci na seniorskom Grand prixu u Dohi, Katar, ostvarili odlične rezultate – Vedran Markota i Ana Mesić plasirali su se među najboljih 64, čestitke! Na ovom natjecanju predstavljali su nas i Jana Kuna, Andrea Majdandžić i Jakov Šola.

Vidi cijeli članak >
22.01.2024.

Novo izdanje Memorijala Mažuranić – Svjetskog kupa za juniorke u floretu

Ovog je vikenda zagrebački Dom sportova ugostio najbolje juniorke svijeta u floretu, koje su se na Memorijalu Mažuranić natjecale u individualnoj i ekipnoj konkurenciji. Nastupilo je skoro 200 sportašica, a među njima su bile i naše predstavnice Ida Domjan, Klara Meštrić, Lorena Požgajčić, Korana Suvaljko, Tia Sakač, Dorja Štefan i Katja Trcin.

Vidi cijeli članak >
19.01.2024.

Andrea Majdandžić među 64 najbolje na berlinskom Weiser Bar natjecanju

Naša mačistica Andrea Majdandžić bila je naša jedina predstavnica u Berlinu, Njemačka, na prestižnom seniorskom natjecanju Weiser Bar, gdje se plasirala u 64 najbolje.

Vidi cijeli članak >
19.01.2024.

Dorja Blažić među 64 najbolje na Svjetskom kupu u Parizu

Odličan rezultat ostvarila je naša floret seniorka Dorja Blažić, koja se na Svjetskom kupu u Parizu plasirala među 64 najbolje! Čestitamo! Dobar plasman ostvario je i Petar Fileš ponovnim ulaskom u 96 najboljih.

Vidi cijeli članak >
19.01.2024.

U Udinama održan Svjetski juniorski kup u disciplinama mač i floret

Kao prvo natjecanje u novoj godini, u Udinama, Italija održao se Svjetski kup namijenjen juniorima i juniorkama, na kojem je nastupio veliki broj naših reprezentativaca i to u dvije discipline, floretu i maču.

Vidi cijeli članak >
16.01.2024.

Održani 25. po redu Božićni turnir i Trofej Mladosti

Za kraj godine, mačisti svih uzrasta sudjelovali su na tradicionalnom Trofeju Mladosti i Božićnom turniru, a pridružili su im se i sportaši iz susjednih zemalja.

Vidi cijeli članak >
09.01.2024.

Usvojene izmjene i dopune dva pravilnika HMS-a

Izvršni odbor HMS-a je dana 8.1.2024. usvojio izmjene i dopune dva pravilnika (Pravilnik o registraciji i licenciranju natjecatelja i registraciji udruženih članova pri HMS-u i Pravilnik o naknadama i troškovima HMS-a), a sve nakon primljenog tumačenja odredbe važećeg Zakona o sportu od strane Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske vezano za preregistraciju sportaša.

Vidi cijeli članak >
08.01.2024.

U Zagrebu održan Lokomotiva kup

Krajem studenog, seniori i seniorke u maču, uz veterane i veteranke u floretu i maču, nastupili su na novom izdanju Lokomotiva kupa. Uz naše sportaše, nastupili su i predstavnici iz susjednih zemalja.

Vidi cijeli članak >

Sponzori

Dolazeća natjecanja