Nastupi floret reprezentacije na Svjetskim seniorskim kupovima u Tokonameu i Novom Sadu

29.12.2023.

Početkom prosinca održano je nekoliko Svjetskih kupova za seniore i seniorke, a naša je floret reprezentacija nastupala na natjecanjima u Japanu i Srbiji.

U Tokoname su otputovali Petar Fileš i Borna Špoljar. Uz četiri pobjede u kolu Fileš je uspješno izborio nastavak natjecanja, dok je Špoljar zaustavljen u kolu. U neizvjesnoj eliminaciji, Fileš se pobjedom nad Veljkom Ćukom iz Srbije 15-14 plasirao među 96 najboljih, što je ujedno i naš najbolji rezultat na nedavno održanim FIE seniorskim natjecanjima. Za plasman u najboljih 64 i drugi dan natjecanja Fileš je poražen od Ryana Choija iz Hong Konga 15-8, koji je na ovom natjecanju uzeo broncu.

Istog su vikenda nastupile i njihove kolegice iz reprezentacije, floretašice Dorja Blažić, Marcela Dajčić i Lorena Požgajčić. U grupnoj fazi natjecanja, Blažić i Dajčić su ostvarile svaka po 3 pobjede te tako izborile eliminacije, dok se Požgajčić unatoč dvije pobjede ipak nije uspjela plasirati dalje. Za ulazak u najboljih 96, Dajčić je zaustavljena od Poline Kozaeve (AIN) 15-10, a Blažić je tijesno poražena od Alice Recher iz Francuske, 15-14.

Sponzori

Dolazeća natjecanja