Novo izdanje Memorijala Mažuranić – Svjetskog kupa za juniorke u floretu

22.01.2024.

Ovog je vikenda zagrebački Dom sportova ugostio najbolje juniorke svijeta u floretu, koje su se na Memorijalu Mažuranić natjecale u individualnoj i ekipnoj konkurenciji. Nastupilo je skoro 200 sportašica, a među njima su bile i naše predstavnice Ida Domjan, Klara Meštrić, Lorena Požgajčić, Korana Suvaljko, Tia Sakač, Dorja Štefan i Katja Trcin.

Prolaz kola ostvarile su Sakač, Štefan i Trcin, svaka s dvije pobjede, što im je donijelo nastavak natjecanja. Djevojke su nažalost zaustavljene u prvom eliminacijama, te se nisu uspjele plasirati u najboljih 128. Trcin je poražena od Grkinje Eleni Ballou 15-12, od Sakač je bolja bila Martha Conchie iz Njemačke 15-7, dok Azra Arikan iz Turske svladala Štefan.

Zlato je osvojila Amerikanka Leslie Ryanne koja je u napetom finalu porazila svoju sunarodnjakinju Katherine Kim 15-13. Treća mjesta su zauzele Rino Nagase iz Japana te Xinyi Zhuang iz Kine.

Drugog dana natjecanja, u ekipnom djelu, naše su djevojke nastupile u sastavu Požgajčić, Sakač, Štefan i Trcin, a za ulazak u najboljih 16 od njih je uspješnija bila ekipa Srbije u sastavu Pavlović, Stojanović, Zorić i Žunić, rezultatom 45-38.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Japana (Chiba, Imura, Nakade, Takeyama) koja je u finalu rezultatom 45-22 svladala Francusku (Audibert, Aye, Le Chanjour, Roger). Treće mjesto pripalo je Italiji (Bertini, Collini, Molinari, Pinna).

Dok su djevojke nastupale u Zagrebu, juniori su nastupali u Aix-en-Provenceu, Francuska. Predstavljali su nas Vigo Lašič, Lovro Prosoli i Damjan Vlašić. Prolaz kola izborio je samo Lašič koji je u kolu ostvario četiri pobjede. To mu je donijelo automatski plasman u najboljih 128. Za ulazak u najboljih 64 zaustavljen je od Takushina Tanake iz Japana, rezultatom 15-8.

Sponzori

Dolazeća natjecanja