Markota i Mesić u 64 najboljih u Dohi

13.02.2024.

Naši su mač reprezentativci na seniorskom Grand prixu u Dohi, Katar, ostvarili odlične rezultate – Vedran Markota i Ana Mesić plasirali su se među najboljih 64, čestitke! Na ovom natjecanju predstavljali su nas i Jana Kuna, Andrea Majdandžić i Jakov Šola.

Prvog dana natjecanja nastupale su djevojke, a prolaz kola ostvarile su Majdandžić s tri, te Mesić s dvije pobjede. Za plasman u najboljih 96, Majdandžić je nažalost zaustavljena od mađarske predstavnice Blange Virag Nagy 15-11, dok je Mesić uuspješno svladala Njemicu Alexandru Ehler 15-13. U narednoj se neizvjesnoj eliminaciji susrela s još jednom Nijemicom, Annom Jonas, te slavila 15-14, tako se plasiravši u najboljih 64.

U drugom danu natjecanja pridružio joj se i Vedran Markota, koji je zahvaljujući svim pobjedama u grupnoj fazi nakon kola zauzeo 7. mjesto te se tako direktno plasirao u najboljih 64. U muškom maču nastupio je i Jakov Šola, koji je u kolu ostvario tri pobjede. U prvoj se eliminaciji susreo s Japancem Inochijem Itom, koji ga nažalost zaustavlja, rezultatom 15-11.

Markotu je za ulazak u najboljih 32 zaustavio Ho Tin Ng iz Hong Konga 15-8, a Mesić je poražena od Francuskinje Marie-Florence Candassamy rezultatom 12-5. Njihovim ulascima u 64 najboljih, naši su seniori i seniorke po prvi puta u jednoj sezoni izborili ulaske u završnicu natjecanja u sve četiri kategorije – muški i ženski floret te muški i ženski mač. Čestitke još jednom!

Sponzori

Dolazeća natjecanja