Majdandžić osvojila Kamnik U23, Jukić druga; srebro i za Baldo

16.03.2023.

Mačistica Andrea Majdandžić osvojila je prvo mjesto na mlađeseniorskom (U23) europskom kupu, koji se održao proteklog vikenda u Kamniku, Slovenija, dok je Paula Jukić osvojila drugo mjesto. Srebro je u Kamniku osvojila i Zoe Marie Baldo u konkurenciji sabljašica.

U konkurenciji mačistica, uz Majdandžić i Jukić, nastupale su i Lara Delić i Ivana Mikolić. U grupnoj fazi natjecanja, Jukić je ostvarila pet pobjeda, Majdandžić četiri, a Delić i Mikolić dvije. Dok se Jukić automatski kvalificirala u 8 najboljih, Majdandžić je svladala Slovakinju Lauru Sustakovu, dok je Delić bila bolja od Federice Campagine iz Italije. Mikolić je poražena od Talijanke Frances Parmesani. Za ulazak u polufinale, Majdandžić je svladala Andreu Panacz iz Mađarske 15-12, a Jukić Parmesani 15-8. Delić je zaustavljena od strane Slovenke Sarah Božič 15-11. Ulazak u finale Majdandžić je izborila pobjedom 15-14 protiv Božič, a Jukić je bila bolja od Eli Mlekuž iz Slovenije 15-7. U međusobnom dvoboju naših predstavnica, uspješnija je bila Majdandžić 15-7 te tako osvojila zlato.

Baldo na istom je turniru osvojila srebro u konkurenciji sabljašica. Naša je predstavnica u kolu imala sve pobjede, a u prvoj je eliminaciji, za ulazak u osam najboljih, slavila protiv Slovenke Isidore Eric 15-1. Medalju joj je donijela pobjeda protiv Fride Corin iz Austrije, 15-8, a u polufinalu je bila uspješnija od Jane Breer iz Njemačke 15-4. U finalu je od Baldo bolja bila Slovenka Meta Mali, rezultatom 15-12.

Čestitke djevojkama na medaljama, ali i vrijednim bodovima za mlađeseniorsku rang listu!

U Kamniku su nastupali i naši mačisti. Karlo Šourek u kolu je ostvario jednu pobjedu, Maurizio Bogović dvije, a Marko Šimunković tri, te su tako svi naši predstavnici izborili eliminacije. Ulazak u top 16 izborio je jedino Šimunković, pobjedom 15-10 nad Talijanom Pierpaolom Regolijem. Šourek je tijesno izgubio od Alessandra Mascheronija 15-14, a Bogović je poražen od Aureliena Degorcea iz Velike Britanije 15-11. Za ulazak u top osam, od Šimunkovića je u neizvjesnoj borbi bolji bio Jan Cipar iz Slovačke, 15-14.

Sponzori

Dolazeća natjecanja