Mačistice nastupale na U23 Europskom kupu u Švicarskoj

18.03.2024.

Naše mačistice Jana Kuna, Andrea Majdandžić i Ana Mesić nastupale su na Europskom kupu za mlađe seniorke (U23) u Lausannei, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Prvog dana natjecanja, naše su djevojke nastupale ekipno, te su u konačnici zauzele četvrto mjesto. Direktno su se plasirale u najboljih osam, a potom su u prvom susretu porazile domaću ekipu CAL Lausanne rezultatom 45-39. U narednom su ih susretu svladale konačne pobjednice natjecanja, Francuskinje, rezultatom 45-23. U susretu za brončanu medalju, od naših je djevojaka uspješnija bila ekipa Švicarske, rezultatom 45-27.

Drugog dana natjecanja, naše su predstavnice uspješno odradile kolo – Kuna i Mesić ostvarile su po tri, a Majdandžić dvije pobjede, te su tako izborile eliminacijski dio natjecanja. Nakon što su se automatski plasirale u 64 najbolje, nažalost su sve naše djevojke zaustavljene u svojim prvim eliminacijama.

Mesić je tijesno poražena od domaće predstavnice Vanie Gogniat 15-14, a istovjetnim rezultatom zaustavljena je i Majdandžić, od Lole Lucani iz Francuske. Od Kune je bolja bila Mariia Voloshyna iz Ukrajine, rezultatom 15-10.

Sponzori

Dolazeća natjecanja