Održani seniorski Svjetski kupovi u Barceloni i Limi

13.02.2024.

Nakon Grand prixa u Dohi, naše su se mačistice Jana Kuna, Andrea Majdandžić i Ana Mesić zaputile na Svjetski seniorski kup u Barcelonu, Španjolska. Istog vikenda u Limi je nastupala i naša sabljašica Zoe Marie Baldo.

Sve naše mač predstavnice uspješno su izborile eliminacijski dio natjecanja – Mesić je u kolu ostvarila pet pobjeda, a Kuna i Majdandžić po tri. Dok je Mesić prvu eliminaciju bila slobodna, Kuna je bez već poteškoća svladala belgijsku predstavnicu Emmu Labro rezultatom 15-8. Majdandžić je nažalost zaustavljena od Ka Mong Chu iz Hong Konga, rezultatom 14-9.

Od iste je protivnice u konačnici zaustavljena i Mesić, porazom 15-8, dok je Kunu svladala Amerikanka Margherita Guzzi Vincenti rezultatom 15-10. Naše djevojke početkom ožujka očekuje Grand prix u Budimpešti, ali i mlađeseniorski (U23) Europski kup kojem je domaćin Zagreb. Na ovim natjecanjima pridružit će im se i mačisti.

Na Svjetskom kupu u Limi, Peru, nastupala je sabljašica Zoe Marie Baldo, koja je u kolu ostvarila tri pobjede i tako izborila eliminacijsku fazu natjecanja. Za ulazak u 96 najboljih nažalost je zaustavljena od Marisse Ponich iz Kanade, 15-9.

Sponzori

Dolazeća natjecanja