Darko Limov je europski veteranski prvak!

19.05.2023.

Naš floret reprezentativac Darko Limov u francuskom je Thionvilleu postigao povijesni rezultat za hrvatsko mačevanje, osvojivši zlato na Europskom veteranskom prvenstvu!

Limov je, uz Denisa Bičanića, nastupio u disciplini floret V2 (50+), a oba su se naša predstavnika uspješno kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja – Bičanić s dvije, a Limov s pet pobjeda i samo jednim porazom u kolu. Zahvaljujući dobro odrađenom grupnom dijelu natjecanja, naši predstavnici automatski su izborili top 64 plasman. Za ulazak u najboljih 32, od Bičanića je nažalost uspješniji bio Lorenzo Persichetti iz Italije, dok je Limov svladao Nijemca Kaija Hassingera, rezultatom 15-5. Limov je nastavio nizati pobjede – top 16 plasman donijela mu je pobjeda protiv još jednog Nijemca, Hans-Martin Raekera 10-3, a za ulazak u najboljih osam bolji je bio rezultatom 10-6 od Talijana Fabija Di Russa, aktualnog svjetskog prvaka koji se tom titulom u listopadu prošle godine okitio upravo u Zadru.

A našem reprezentativcu medalju je donijela pobjeda protiv Betranda Beaurenaulta iz Francuske, dotadašnjeg europskog prvaka, rezultatom 10-8. Uslijedila je pobjeda protiv još jednog Francuza, svjetskog doprvaka Cyrila Lacroixa 10-4, i plasman u povijesno finale, gdje je Limov, uz podršku ostatka naše veteranske reprezentacije, rezultatom 10-7 pobijedio njemačkog predstavnika Romana Christena i tako postao novi veteranski europski prvak kategorije V2! Limovu od srca čestitamo za ovaj izvanredan uspjeh, koji je tim veći s obzirom na izrazito zahtjevan ždrijeb, u kojem se Limovu na putu do postolja ispriječilo nekoliko recentnih osvajača medalja s velikih natjecanja.

Uz kadetsku broncu Borne Špoljara na Europskom prvenstvu 2019., ovo je tek druga medalja na europskim prvenstvima za naše sportaše, ali ovog je puta ona bila najvećeg sjaja.

U Thionvilleu će nastupiti i naša mač reprezentacija, u kategoriji V1 (40+).

 

 

Sponzori

Dolazeća natjecanja