• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Kadeti na Europskom kupu u Budimpešti

12.11.2018.

U Budimpešti je ovog vikenda organiziran Europski kup za kadete i kadetkinje u floretu i kadete u maču. Od kadeta u floretu natjecali su se Borna Špoljar, Toni Despalatović, Patrick Kunštić, Vigo Lašić, Janko Leskovac, Noa Nikolić, Luka Pejić, te Lovro Prosoli, koji su se osim u pojedinačnoj kategoriji natjecali i u ekipnoj.

U kategoriji kadetkinja u floretu natjecale su se Lara Fabac, Marta Kolarić, Barbara Rismondo i Tia Sakač, dok su se u kategoriji kadeta u maču natjecali Luka Gnjidić, Jakov Pleše te braća Marko i Luka Šimunković.

Prvi su se natjecali kadeti u floretu koji su u kolu ostvarili sljedeći broj pobjeda: Noa pet, Janko četiri, Borna tri, Patrick i Vigo po dvije, Lovro i Toni po jednu, a Luka je ostao bez pobjede. U eliminacijski dio natjecanja prošli su Noa, Janko, Borna i Patrick, s time da se u 128 Noa kvalificitao direktno do su Janko, Borna i Patrick to morali izboriti.

Borbe za u 128 dobio je Borna pobijedivši Nizozemca Olofa Vermeulena rezultatom 15-5, dok su svoje borbe izgubili Janko i Patrick. Janko od Katarca Khaleda Arefa Husseina rezultatom 15-12, a Patrick od Francuza Eliota Chagnona rezultatom 15-3.

Za ulaz u 64 Borna je pobijedio Talijana Giulia Lombardia rezultatom 15-13, dok je Noa izgubio od Talijana Raiana Adoula rezultatom 15-11.

Za ulaz u 32 Borna je izgubio svoju borbu i to od Mađara Andora Mihalyia rezultatom 15-5.

KONAČNI REZULTATI:
57. Borna Špoljar (ZŠM)
83. Noa Nikolić (ZŠM)
139. Janko Leskovac (Mušketiri)
182.Patrick Kunštić (ZŠM)
196. Vigo Lašić (ZŠM)
201. Lovro Prosoli (Dubrava)
209. Toni Despalatović (Dubrava)
239. Luka Pejić (Inter)

Prvi dan su se natjecale i kadetkinje u floretu u pojedinačnoj kategoriji. U kolu su Lara, Marta i Tia ostvarile po dvije pobjede, dok je Barbara ostala bez ostvarene pobijede.

U eliminacijski dio natjecanja kvalificirale su se Lara, Marta i Tia. Sve tri djevojke izgubile su svoje borbe za ulaz u 128. Lara je izgubila od Britanke Holly Thompson rezultatom 15-6,  Marta od Poljakinje Karoline Zurawske rezultatom 15-2, a Tia od Ruskinje Ksenije Lebed rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTATI:
187. Lara Fabac (Karlovac)
191. Tia Sakač (ZŠM)
194. Marta Kolarić (ZŠM)
237. Barbara Rismondo (ZŠM)

Drugog dana natjecanja natjecali su se kadeti u floretu u ekipnom dijelu natjecanja i to kao ekipe: CROATIA 1 (Janko Leskovac, Noa Nikolić i Borna Špoljar) i CROATIA 2 (Toni Despalatović, Patrick Kunštić, Vigo Lašić i Luka Pejić).

Ekipa CROATIA 1 za u 32 je pobijedila ekipu ISR-GER MIX (Ori Finsterbush, Arwan Borowiak i Fedor Tarasov) rezultatom 45-33, dok je ekipa CROATIA 1 izgubila od ekipe Qatar (Abdullah Ismail Khalifa, Hussain Al-Mutawa, Khaled Aref Hussein) rezultatom 45-28.

Borbu za ulaz u 16 ekipa CROATIA 1 je izgubila od ekipe UKRAINA 2 (Luka Posunko, Ievgen lazarenko, Vladyslav Kytaiev) rezultatom 45-43.

KONAČNI REZULTATI:
21. CROATIA 1 (Janko Leskovac, Noa Nikolić i Borna Špoljar)
41. CROATIA 2 (Toni Despalatović, Patrick Kunštić, Vigo Lašić i Luka Pejić)

U nedjelju su se natjecali kadeti u maču, a među njima kako smo ranije naveli Luka Gnjidić, Jakov Pleše te braća Marko i Luka Šimunković.

U kolu su Jakov i Luka Šimunković imali po jednu pobjedu, a Marko i Luka Gnjidić nisu ostvarili niti jednu pobjedu, time su sva četvorica sportaša eliminirani iz daljnjeg dijela natjecanja.

KONAČNI REZULTATI:
177. Jakov Pleše (Mladost)
203. Luka Šimunković (Mladost)
211. Marko Šimunković (Mladost)
218. Luka Gnjdić (Mladost)