• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Fileš 8. na Europskom kupu U23 u Mödlingu

03.12.2018.

Sportaši u floretu i maču su se natjecali ovog vikenda na Europskom kupu U23 u Mödlingu, Austrija. Prvi dan su se natjecale floretašice i mačisti, a drugi dan floretaši i mačistice.

Prvi dan među floretašicama su se natjecale Marcela Dajčić i Viktorija Vučković Soković, a među mačistima Filip Horvat, Vedran Markota i Jakov Šola.

U kolu kategorije U23 floretašica Marcela je ostvarila tri pobjede, a Viktorija jednu, te se samo Marcela kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja gdje je izborila ulaz u 32 pobjedom nad Talijankom Elisom Colombo rezultatom 11-10. Za u 16 Marcela je izgubila od Rumunjke Maline Calugareanu rezultatom 14-11.

KONAČNI REZULTATI:
27. Marcela Dajčić (Dubrava)
51. Viktorija Vučković-Soković (Mladost)

U kolu muškog mača u kojem su se natjecali Filip, Vedran i Jakov, Jakov je ostvario pet pobjeda, Vedran dvije pobjede, dok Filip nije ostvario niti jednu pobjedu. U eliminacijski dio natjecanja kvalificirali su se samo Jakov i Vedran.

Direktni ulaz u 64 Jakov je izborio putem kola, dok je Vedran izgubio borbu i to protiv Švicarca Laurina Eggenschwilera rezultatom 15 -7.

Jakov je izborio ulaz u 32 pobjedom nad Talijanom Matteom Montinijem rezultatom 15-12, dok je za ulaz u 16 izgubio od Talijana Giacoma Paolinija rezultatom 15-8.

KONAČNI REZULTATI:
19. Jakov Šola (Split) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
67. Vedran Markota (Mladost) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
92. Filip Horvat (Mladost)

Drugog dana natjecanja natjecali su se floretaši i mačistice. U floretu Petar Fileš, Antonio Gojak, Ivan Komšić, Leo Li i Leo Smrekar, a u maču Lara Delić, Paula Jukić, Ana Galić, Ana Mesić, Lara Petković, Viktorija Vučković Soković i Andrea Vukojević.

U kolu muškog floreta Ivan je ostvario svih šest pobjeda, Petar tri, Antonio, Leo Li i Leo Smrekar po dvije. U eliminacijski dio natjecanja kvalificirali su se svi osim Lea Li.

Za u 32 Petar je pobijedio Mađara Gabora Bellovicza rezultatom 15-5, a Antonio je izgubio borbu od Francuza Pierra Loisela rezultatom 15-5, dok su se Ivan i Leo Smrekar susreli te je tu borbu pobijedio Ivan rezultatom 15-5.

Za u 16 Petar je pobijedio Ukrajinca Daniila Tkacha rezultatom 15-14, a Ivan Ukrajinca Maksyma Haravskyia rezultatom 15-11.

Za u 8 Petar je pobijedio Francuza Rogera Engueranda rezultatom 15-10, dok je Ivan zaustavljen od Austrijanca Tobiasa Reichetzera te je borba završila rezultatom 15-11.

I Petar je naišao na Francuza Pierra Loisela i tu u borbi za medalju koju je izgubio rezultatom 15-2.

KONAČNI REZULTATI:
8. Petar Fileš (Dubrava) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
10. Ivan Komšić (Dubrava) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
60. Antonio Gojak (Karlovac) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
63. Leo Smrekar (ZŠM) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
66. Leo Li (Inter)

U kolu ženskog mača Paula i Lara su ostvarile četiri pobjede, Viktorija dvije, Ana Mesić. i Lara Delić jednu, a Andrea i Ana Galić su ostale bez pobijede. U eliminacijski dio natjecanja kvalificirale su se Paula, Lara i Viktorija.

Za ulaz u 32 Paula je pobijedila Talijanku Camilliu Fazzini rezultatom 15-14, dok su Lara i Viktorija izgubile svoje borbe, Lara od Talijanke Cecilije Varengo rezultatom 15-10, a Viktorija od Talijanke Alice Clerici rezultatom 15-1.

Za u 16 Paula je izgubila od Ricarde Multerer rezultatom 15-10.

KONAČNI REZULTATI:
21. Paula Jukić (Split) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
40. Lara Petković (Mladost) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
61. Viktorija Vučković Soković (Mladost) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
75. Lara Delić (Split)
76. Ana Mesić (Mladost)
79. Ana Galić (Split)
83. Andrea Vukojević (Split)