• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Fileš 1. u Bonnu

13.11.2021.

Danas je u Bonnu održan Međunarodno natjecanje “Qu B Lion 2021”, a sve u sklopu pripreme naših reprezentativaca za nadolazeća natjecanja.

Naši juniori i seniori u Bonnu sparirali su s njemačkom i nizozemskom reprezentacijom, a što je završilo s uspješnim sudjelovanjem na međunarodnom natjecanju.

U kolu su Petar Fileš i Ivan Komšić ostvarili po šest pobjeda, Borna Špoljar pet pobjeda, a Vigo Lašič i Lovro Prosoli po dvije čime su se svi kvalificirali u eliminacijski dio natjecanja.

Dok su se Petar, Ivan i Borna direktno kvalificirali u prvih 64 najuspješnijih natjecatelja, Vigo i Lovro su to morali izboriti. Nažalost, oba naša floretaša su poražena, Vigo od Nijemca Henrija Aska rezultatom 15-14, a Lovro od Nijemca Noaha Brauna rezultatom 15-7.

Petar, Ivan i Borna su nastavili uspješan niz te se lagano plasirali među prvih 32 natjecatelja. Petar je pobijedio Nijemca Marian Alexandera Vespera rezultatom 15-2, Ivan Nizozemca Ashwana Joemratija rezultatom 15-5, a Borna Nijemca Niklasa Zachera rezultatom 15-3.

Ulaz u 16 izborili su Petar, pobjedom protiv Nijemca Hannesa Nowaka rezultatom 15-9, i Ivan, pobjedom nad Nijemcem Nils Alexanderom Fabingerom rezultatom 15-13, dok je Borna poražen od Nizozemca Elisha Yunoa rezultatom 15-7.

Ulaz u 8 izborio je samo Petar i to protiv Nizozemca Teuna Jans Kohneke rezultatom 15-8, dok je Ivan poražen od Nijemca Alexandera Kahla rezultatom 15-10.

Petar je medalju izborio pobjedom protiv Nijemca Alexandera Kahla rezultatom 15-10, te odradio lakšu borbu u polufinalu protiv Nizozemca Daniela Giacona koja je završila rezultatom 15-5, a kasnije u finalu suvereno osvojio ovaj turnir pobjedom nad Nijemcem Mariusom Braunom rezultatom 15-5.

Čestitamo Petru na još jednoj medalji, kao i kvalitetnom nastupu ostalih sportaša!

KONAČNI REZULTATI:
1. Petar FILEŠ (Dubrava)
10. Ivan KOMŠIĆ (Dubrava)
25. Borna ŠPOLJAR (Dubrava)
66. Vigo LAŠIČ (ZŠM)
79. Lovro PROSOLI (Dubrava)

Sportaše je podržao HEP koji je već godinama jedan od najvećih prijatelja hrvatskog sporta, prateći niz sportova, sportaša i reprezentacija. Od ove godine i mačevaoca. HEP – više od struje!

Hrvatske mačevaoce podupire #PBTfencing, ponosni sponzor Hrvatskog mačevalačkog saveza i lokalni partner Veridian Healthstream d.o.o.