• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

FIE Satelit u Kopenhagenu

12.10.2021.

Seniori i seniorke u floretu su se ovog vikenda natjecali na FIE Satelitu u Kopenhagenu, Danska, a od naših sportaša natjecali su se Petar Fileš, Ivan Komšić, Borna Špoljar i Marcela Dajčić.

U kolu je Petar ostvario pet pobjeda, a Ivan i Borna po dvije pobjede čime su sva trojica prošli u eliminacijski dio natjecanja. Petar direktno u prvih 64, dok su Ivan i Borna ušli u prvih 128. Obojica su izborila ulazak među 64 najboljih, Ivan pobjedom nad Francuzom Fabienom Richardom rezultatom 15-9, a Borna pobjedom nad Francuzom Cameronom Carasenom rezultatom 15-5.

Ivan je jedini izborio ulaz u 32 i to protiv Amerikanca Ethana Gassnera rezultatom 15-8 dok su Petar i Borna poraženi. Petar od Britanca Harryja Birda rezultatom 15-13, , a Borna od Poljaka Andrzeja Rzadkowskog rezultatom  15-14.

Na ulasku u prvih 16 Ivan je na kraju zaustavljen i to od Francuza Romaina Bela, na kraju brončanog s ovog natjecanja, i to rezultatom 15-13.

KONAČNI REZULTATI:
29. Ivan KOMŠIĆ (Dubrava)
37. Petar FILEŠ (Dubrava)
59. Borna ŠPOLJAR (Dubrava)

U kolu je Marcela ostvarila jednu pobjedu čime nije izborila prolaz u eliminacijski dio natjecanja.

KONAČNI REZULTAT:
57. Marcela DAJČIĆ (Dubrava)

Sportaše je podržao HEP koji je već godinama jedan od najvećih prijatelja hrvatskog sporta, prateći niz sportova, sportaša i reprezentacija. Od ove godine i mačevaoca. HEP – više od struje!

Hrvatske mačevaoce podupire #PBTfencing, ponosni sponzor Hrvatskog mačevalačkog saveza i lokalni partner Veridian Healthstream d.o.o.