• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Europski U23 kup u Budimpešti za mačiste

27.04.2022.

Ovog vikenda je u Budimpešti održan europski U23 kup u maču na kojem su se natjecali Filip Horvat, Ivan Mikodanić, Marko Šimunković i Jakov Šola u muškoj konkurenciji, te Lara Delić, Paula Jukić, Jana Kuna, Andrea Majdandžić i Lara Petković u ženskoj konkurenciji.

U subotu, prvog dana natjecanja, natjecali su se mačisti koji su u kolu ostvarili sljedeće rezultate – Jakov četiri pobjede, Marko tri pobjede, a Filip i Ivan po dvije pobjede. U eliminacijski dio natjecanja kvalificirali su se samo Jakov i Marko i to među 128 najuspješnija natjecatelja.

Ulaz u 64 izborio je samo Jakov, pobjedom nad Mađarom Zoltanom Beneom rezultatom 15-9, dok je Marko nažalost poražen od Mađara Csongora Benea rezultatom 15-11.

Jakov je zaustavljen od Chaka Hina Nicholasa Chaua iz Honk Konga rezultatom 15-8 u borbi za ulaz u 32.

KONAČNI REZULTATI:
40. Jakov ŠOLA (Split)
91. Marko ŠIMUNKOVIĆ (Mladost)
129. Filip HORVAT (Mladost)
132. Ivan MIKODANIĆ (Dmitar Zvonimir)

U nedjelju su na borilišta izašle djevojke koje su u kolu ostvarile sljedeće rezultate – Andrea četiri pobjede, Paula i Jana po tri, Lara Delić dvije, a Lara Petković jednu pobjedu.

U eliminacijski dio natjecanja kvalificirale su se Andrea, Paula, Jana i Lara Delić i to među 128 najuspješnijih natjecateljica prvog kola. Ulaz u 64 izborile su Paula, pobjedom nad Mađaricom Dorom Borko rezultatom 15-8, Jana, pobjedom protiv Mađarice Agnes Kiss rezultatom 15-11, i Andrea pobjedom nad još jednom Mađaricom Emmom Julijom Kiss rezultatom 15-9. Nažalost Lara Delić je poražena od Mađarice Grete Gachalji rezultatom 15-10.

Ulaz u 32 nije izborila niti jedna naša djevojka, iako je najbliže pobjedi bila Paula koja je izgubila od Mađarice Blanke Virag Nagy rezultatom 15-14. Jana je poražena od Talijanke Elene Ferracuti rezultatom 15-6, a istim rezultatom je poražena i Andrea od Mađarice Reke Galfalvy.

KONAČNI REZULTATI:
46. Andrea MAJDANDŽIĆ (Mladost)
51. Paula JUKIĆ (Split)
52. Jana KUNA (Zagreb)
79. Lara DELIĆ (Split)
95. Lara PETKOVIĆ (Zagreb)

 

Hrvatske mačevaoce podupire #PBTfencing, ponosni sponzor Hrvatskog mačevalačkog saveza i lokalni partner Veridian Healthstream d.o.o.

Sponzori

Dolazeća natjecanja

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

XVIIth FIE World Cup Ladies Foil

Junior individual and by Team

Zagreb, 2022 January 22-23

Other informations >
FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

FIE Satellite Ladies & Gentlemans Epee

Senior Individual

Split, 2019 October 12-13

FIE Satellite Gentlemans Foil

FIE Satellite Gentlemans Foil

Senior Individual

Zagreb, 2019 October 19