• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Europski kadetski kup u Cabriesu za floretaše

03.12.2018.

U Carbiesu, Francuska, održan je ovog vikenda europski kadetski kup u floretu i to u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji. Od naših reprezentativaca natjecali su se u pojedinačno i ekipno Janko Leskovac, Noa Nikolić i Borna Špoljar dok se reprezentativka Tia Sakač natjecala samo u pojedinačnoj kategoriji.

U muškoj pojednačnoj kategoriji u kolu je Borna ostvario svih šest pobjeda, Janko četiri, a Noa tri pobjede čime su se sva trojica kvalificirala u drugi dio natjecanja.

Borna i Janko su ulaz u 128 izborili putem kola dok je Noa to morao izboriti eliminacijskom borbom koju je pobijedio rezultatom 15-14 protiv Britanca Tigera Campbell Yatesa.

Za u 64 Janko je pobijedio Singapurca Samuela Elijaha Robsona rezultatom 15-6, dok su Borna i Noa izgubili svoje borbe. Borna je izgubio od Francuza Maxima Adama rezultatom 15-13, a Noa od Australca Ethana Paza rezultatom 15-10.

Borbu za ulaz u 32 Janko je izgubio od Amerikanca Zacharia Bindera rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
52. Janko Leskovac (Mušketiri) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
68. Borna Špoljar (ZŠM) – osvojeni bodovi za EFC rang listu
115. Noa Nikolić (ZŠM) – osvojeni bodovi za EFC rang listu

U kolu kadetkinja Tia Sakač je ostvarila jednu pobjedu što nije bilo dovoljno za prolaz kola tako da se nije kvalificirala u daljnji tijek natjecanja.

KONAČNI REZULTAT:
157. Tia Sakač (ZŠM)

U ekipnom dijelu natjecanja Janko Leskovac, Noa Nikolić i Borna Špoljar natjecali su se među 44 ekipa kao ekipa CROATIA. Sustav natjecanja je bio kolo i tu je ekipa CROATIA bila svrstana zajedno s ekipama SPAIN 1,  GERMANY 3, i FRANCE 7.

U kolu je ekipa CROATIA ostvarila dvije pobjede i to protiv ekipe SPAIN 1 rezultatom 45-37 i ekipe GERMANY 3 rezultatom 45-27, dok su izgubili susret od ekipe FRANCE 7 rezultatom 45-22. S dvije pobijede ekipa CROATIA se kvalificirala među prve 32 ekipe u eliminacijski dio natjecanja gdje je izgubila susret za ulaz u 16 protiv ekipe JAPAN 3 rezultatom 45-40.

KONAČNI REZULTAT:
23. CROATIA – osvojeni bodovi za EFC rang listu