• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Europski kadetski kup u Cabriesu za floretaše

12.12.2019.

U Cabriesu, Francuska,  je 30.11. i 01.12.2019. održan Europski kup u floretu za kadete i kadetkinje, i to pojedinačno i ekipno. U muškoj kategoriji su naši predstavnici bili Vigo Lašič, Lovro Prosoli i Damjan Vlašić, a u ženskoj Lorena Požgajčić, Tia Sakač i Katja Trcin.

U kolu pojedinačne kategorije kadeta, u kojoj su se natjecali Toni Despalatović, Vigo Lašič, Janko Leskovac i Lovro Prosoli, Janko je ostvario četiri pobjede, Toni i Lovro po jednu, dok je Vigo ostao bez ostvarene pobjede. Samo se Janko kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja i to direktno u prvih 128 natjecatelja gdje je izgubio borbu za ulaz u 64 od Britanca Joea Donaghuea rezultatom 15-9.

KONAČNI REZULTATI:
76. Janko Leskovac (Mušketiri) – osvojeni bodovi za europsku kadetsku rang listu
192. Toni Despalatović (Mušketiri)
211. Lovro Prosoli (Dubrava)
225. Vigo Lašić (ZŠM)

U kolu pojedinačne kategorije kadetkinja, u kojoj su se natjecale Lorena Požgajčić, Tia Sakač i Katja Trcin, Tia je ostvarila dvije pobjede, dok su Lorena i Katja ostvarile po jednu pobjedu čime se samo Tia kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja. Tia je borbu za ulaz u 128 pobijedila i to Francuskinju Anastasiju Alexan rezultatom 15-10, dok je borbu za ulaz u 64 izgubila od Francuskinje Fione Eck rezultatom 15-6.

KONAČNI REZULTATI:
113. Tia Sakač (ZŠM) – osvojeni bodovi za europsku kadetsku rang listu
156. Katja Trcin (Dubrava)
163. Lorena Požgajčić (Dubrava)

U ekipnom dijeli natjecanja za kadete Toni Despalatović, Vigo Lašič, Janko Leskovac i Lovro Prosoli su se natjecali kao ekipa CROATIA. U kolu su odradili tri borbe koje su izgubili, i to od FRANCUSKA 13 rezultatom 45-44, od JAPAN 3 45-24, i od RUSIJA 5 rezultatom 45-30.

KONAČNI REZULTAT:
45. CROATIA – osvojeni bodovi za europsku kadetsku rang listu

U ekipnom dijeli natjecanja za kadetkinje  Lorena Požgajčić, Tia Sakač i Katja Trcin su se natjecali kao ekipa CROATIA. U kolu su odradile tri borbe koje su izgubile, i to od FRANCUSKA 7 rezultatom 45-27, od NIZOZEMSKE 1 45-42, i od AMERIKE 2 rezultatom 45-8.

KONAČNI REZULTAT:
28. CROATIA – osvojeni bodovi za europsku kadetsku rang listu