Bronca za Špoljara u Brnu

06.03.2023.

Protekle se subote u češkom Brnu održao Sokol kup, europski kup za mlađe seniore u floretu, a naš se seniorski reprezentativac Borna Špoljar kući vratio s medaljom, osvojivši treće mjesto.

Također su nastupili i senior Antonio Gojak, ali i juniori Vigo Lašič, Janko Leskovac i Damjan Vlašić, naši predstavnici s netom održanog Europskog prvenstva za kadete i juniore u Tallinnu.
Kolo je najuspješnije odradio Lašič s četiri pobjede, dok su naši ostali reprezentativci ostvarili po tri pobjede u grupi, te su tako sva petorica izborili eliminacijsku fazu natjecanja. Vlašić i Lašič su nažalost zaustavljeni u prvoj eliminaciji, a plasman u najboljih 32 natjecatelja izborili su Gojak (pobjedom nad Britancem Louisom Guennouom), Leskovac (pobjedom nad Talijanom Antonijem Romanom Gaijem) i Špoljar, koji je svladao Poljaka Kamila Matusewicza.

Leskovac je u narednoj eliminaciji zaustavljen od Švicarca Remija Brunnera, a Gojak od Austrijanca Moritza Lechnera, dok se Špoljar pobjedom 15-8 nad Matteom Panazzolom iz Italije plasirao u najboljih 16. Potom je svladao i njegovog sunarodnjaka Mattea Quagliettija 15-6, a brončanu medalju donijela mu je pobjeda nad Leonardom Usiccom, također iz Italije, 15-13. U polufinalu je od Špoljara u tijesnoj borbi bolji bio Talijan Francesco Pio Iandolo, ujedno i konači pobjednik Sokol kupa.

Čestitke Borni na još jednom odličnom rezultatu!

Sponzori

Dolazeća natjecanja