Bronca za Fileša na FIE satelitu u Barceloni, Špoljar treći na U23 natjecanju

03.11.2023.

Uspješan vikend imali su naši floret reprezentativci u Barceloni, Španjolska. Čestitamo Petru Filešu na novoj seniorskoj, ovog puta brončanoj medalji sa FIE satelita, kao i Borni Špoljaru koji je drugog dana natjecanja među mlađim seniorima zauzeo također treće mjesto.

Prvog dana natjecanja, na FIE satelitu, od naših reprezentativaca nastupali su Petar Fileš, Vigo Lašič, Janko Leskovac, Lovro Prosoli, Borna Špoljar i Damjan Vlašić. Prolaz kola izborili su Fileš i Leskovac s pet te Lašič i Špoljar s četiri pobjede. Sva četvorica naših predstavnika automatski su izborili top 64 plasman. U narednoj je eliminaciji nažalost zaustavljeni Lašič, porazom od Portugalca Luisa Macede 15-9. Leskovac je slavio protiv domaćeg predstavnika Germana Ferreira 15-10, a Špoljar protiv Britanca Alberta Masciolija 15-14, dok je Fileš svladao Španjolca Alejandra Ramireza Larenu 15-7.

Plasman u najboljih 16 Fileš je ostvario pobjedom protiv Noe Robina iz Senegala 15-14, dok su Leskovac i Špoljar zaustavljeni. Od Leskovca je uspješniji bio Pio Francesco Iandolo iz Italije 15-7, a od Špoljara također Talijan Damiano Rosatelli 15-10.

Fileš je potom svladao Santiaga Pachona iz Čilea 15-10, a polufinale i novu medalju donijela mu je pobjeda nad Amirom El Rhazzoulyjem iz Maroka 15-9. Čestitke!
U konačnici je zaustavljen od Britanca Archera Kristjana.

Kod djevojaka, predstavljale su nas Dorja Blažić, Marcela Dajčić, Lorena Požgajčić i Tia Sakač. Prolaz kola izborile su Blažić s četiri, Dajčić s tri te Požgajčić s dvije pobjede u kolu. Dok se Blažić automatski plasirala u 64 najbolje, Dajčić je slavila protiv Rumunjke Uliane Dobrinine 15-9. Požgajčić je nažalost zaustavljena od Ying Cao iz Kanade, rezultatom 15-8.

Ulazak u 32 najbolje izborila je samo Blažić, pobjedom protiv Stepanke Nemcove 15-4, dok je Dajčić tijesno poražena od Talijanke Aurore Grandis samo jednim pogotkom razlike, rezultatom 15-14. Blažić je u narednoj eliminaciji zaustavljena od Aleksandre Jeglinske iz Poljske, rezultatom 15-11.

Drugog dana, u nedjelju, održano je natjecanje za mlađe seniore i mlađe  seniorke (U23), gdje su nastupili svi naši reprezentativci.

Lašič je u kolu ostvario sve pobjede kao i Špoljar, Vlašić pet, Fileš i Prosoli četiri, a Leskovac tri dobivene borbe. Svi su se naši predstavnici tako uspješno plasirali u eliminacije. Ulazak u 32 najboljih automatski je izborio Špoljar, a pridružili su mu se Leskovac pobjedom protiv domaćeg predstavnika Jose Miguela Lopez Gomeza 15-10, te Fileš koji je svladao Španjolca Paula Meyera 15-3. Lašič je tijesno poražen od Portugalca Ricarda Piresa 15-14 dok je Prosoli zaustavljen od domaćeg predstavnika Maria Dieza Escalone. Od Vlašića je uspješniji bio Španjolac German Ortin Romero 15-10.

Sva trojica naših preostalih predstavnika izborili su ulaz u najboljih 16, pobijedivši domaće predstavnike. Leskovac je svladao Germana Ferreira Rodrigueza 15-8, Špoljar je bio uspješniji od Marka Bielyi-Shemardina 15-6, a Fileš je slavio protiv Sergija Lacaste Arenala 15-10.

Ulazak u osam najboljih izborili su Špoljar koji je svladao Španjolca Germana Ortina Romera 15-12 te Fileš, pobjedom nad Španjolcem Juanom Zabalom Gutierrezeom. Leskovac je nažalost zaustavljen od Marije Dieza Escalone iz Španjolske, 15-13. Novo postolje i brončanu medalju Špoljaru je donijela uvjerljiva pobjeda nad Švicarcem Remijem Brunnerom 15-9. Čestitke! Fileša je zaustavio Španjolac Carlos Llavador, koji je potom u polufinalu bio uspješniji i od Špoljara, te i u konačnici osvojio ovo natjecanje.

Kod djevojaka, Blažić je u kolu ostvarila četiri pobjede, Sakač tri, Dajčić dvije i Požgajčić jednu, te su sve uspješno plasirale u daljnju fazu natjecanja. U prvim eliminacijama zaustavljene su Dajčić, porazom od Saskie Lorette Van Erven Garcije iz Kolumbije 15-7 te Tia Sakač od koje je uspješnija bila Uliana Dumitrita Josan. Plasman u najbolje 32 izborile su Požgajčić, pobjedom 15-14 protiv Andree Dince iz Rumunjske, dok je Blažić uvjerljivo svladala Španjolku Marianu Garciju Martinez 15-3. Nažalost, obje naše predstavnice zaustavljene su u narednoj eliminaciji te tako nisu ostvarile top 16 plasman. Od Požgajčić je uspješnija bila Mađarka Zsofia Tolgyesi 15-6, a od Blažić Rumunjka Malina Calugareanu 15-13.

Još jednom čestitamo našim sportašima na odličnim rezultatima prošlog vikenda!

 

Sponzori

Dolazeća natjecanja