Bronca za Bogovića na U23 Europskom kupu u Kamniku

18.03.2024.

U Kamniku su za vikend na Europskom mlađeseniorskom kupu (U23) nastupali mačisti, a od naših sportaša najbolji je rezultat ostvario Maurizio Bogović osvojivši treće mjesto. Čestitke!

Uz Bogovića, na natjecanju su nastupili i Janko Leskovac, Filip Horvat i Marko Šimunković. U grupnoj fazi natjecanja, Horvat je zabilježio 5 pobjeda, Leskovac i Šimunković četiri, a Bogović dvije. Svi su naši sportaši uspješno prošli kolo te se automatski kvalificirali u najboljih 16.

U prvim eliminacijama za ulazak u osam najboljih susreli su se Bogović i Horvat, a ovog je puta uspješniji bio Bogović rezultatom 15-11, dok je Šimunković slavio protiv Jakoba Pogačnika-Souventa iz Slovenije istovjetnim rezultatom. Leskovac je nažalost tijesno poražen od domaćeg predstavnika Leona Svita Černjaka, 15-14.

Bogoviću je broncu donijela pobjeda protiv Davidea Pasquona iz Italije, rezultatom 15-14, dok je Šimunkovića zaustavio također Talijan Nicolo Bonaga. Bonaga je u narednoj eliminaciji zaustavio i Bogovića, te u konačnici i odnio titulu u Kamniku.

Sponzori

Dolazeća natjecanja