Dorja Blažić među 64 najbolje na Svjetskom kupu u Parizu

19.01.2024.

Odličan rezultat ostvarila je naša floret seniorka Dorja Blažić, koja se na Svjetskom kupu u Parizu plasirala među 64 najbolje! Čestitamo! Dobar plasman ostvario je i Petar Fileš ponovnim ulaskom u 96 najboljih.

Uspješan vikend za našu floret reprezentaciju započeo je nastupom floret seniora – predstavljali su nas Petar Fileš, Janko Leskovac i Borna Špoljar. Prolaz kola uspješno su izborili Fileš s dvije i Špoljar s tri pobjede. Za ulazak u preliminarnih 128, Fileš je s lakoćom, rezultatom 15-4, svladao ukrajinskog predstavnika Andriija Scherbu. Podjednako uspješno je svladao i svoju sljedeću prepreku, Thibauda Bekkata iz Alžira, rezultatom 15-6, te se tako plasirao u najboljih 96. U narednoj je eliminaciji zaustavljen od domaćeg predstavnika, Alexandrea Sidoa, 15-8.

Drugog dana natjecanja na pistu su izašle seniorke Dorja Blažić i Marcela Dajčić, te su se obje plasirale u eliminacijski dio natjecanja, svaka s tri pobjede. Obje su se naše predstavnice direktno plasirale u preliminarnih 128, a Blažić je u svojoj prvoj eliminaciji pobijedila Poljakinju Karolinu Zurawsku te tako ostvarila top 96 plasman. Dajčić je pritom zaustavljena od Talijanke Camille Mancini. Pobjedom protiv Mađarke Erike Nekifor 15-10, Blažić je izborila drugi dan natjecanja te se plasirala u 64 najbolje. Drugog se dana sučelila s domaćom predstavnicom Ysaorom Thibus, trenutno 5. floretašicom svijeta, te joj unatoč porazu pružila dobar otpor.

Sponzori

Dolazeća natjecanja