• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Blažić 14. na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu 2021. u Kairu

07.04.2021.

Juniori u floretu su jučer uspješno završili sa svojim nastupima na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu 2021. u Kairu. Posebice je uspješna bila Dorja Blažić koja je osvojila 14. mjesto.

U kategoriji juniorki u floretu natjecale su se Dorja Blažić i Tia Sakač. U kolu je Dorja ostvarila četiri pobjede dok je Tia ostvarila jednu pobjedu.  U eliminacijski dio natjecanja kvalificirala se samo Dorja i to direktno u prvih 64 natjecatelja. Za ulaz u 32 Dorja je pobijedila Portugalku Martu Carvalho rezultatom 15-10, a za ulaz u 16 je pobijedila Francuskinju Cyrielle Darde rezultatom 15-7. Za ulaz u četvrtfinale je Dorja poražena od Koreanke Yeongji Joo rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTATI:
14. Dorja Blažić (Rapir)
78. Tia Sakač (ZŠM)

Čestitamo Dorji i njezinom treneru Darku Limovu na postignutom uspjehu!

U kategoriji juniora u floretu natjecali su se Vigo Lašič, Janko Leskovac, Lovro Prosoli i Borna Špoljar. U kolu je Borna ostvario šest pobjeda, Janko pet, Vigo dvije i Lovro jednu pobjedu. U eliminacijski dio natjecanja kvalificirali su se Borna, Janko i Vigo. Borna i Janko su se plasirali direktno u prvih 64 natjecatelja dok je Vigo borbu za ulaz u 64 izgubio od Španjolca Adria Garcia Mura rezultatom 15-2.

Nažalost za ulaz u 32 oba naša sportaša su poražena, Janko od Ukrajinca Bohdana Pnivchuka rezultatom 15-14, a Borna od Rumunja Alexandru Sirba rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
33. Borna Špoljar (Dubrava)
34. Janko Leskovac (HMS)
83. Vigo Lašič (ZŠM)
92. Lovro Prosoli (Dubrava)

Rezultate kadeta u floretu možete pratiti danas na: https://bit.ly/31N9g0Y

HEP je već godinama jedan od najvećih prijatelja hrvatskog sporta, prateći niz sportova, sportaša i reprezentacija, a ove godine i mačevalaca. HEP – više od struje!