17. mjesto za Blažić na Europskom seniorskom prvenstvu

25.06.2024.

U Baselu, Švicarska, prošlog je tjedna održano Europsko seniorsko prvenstvo, na kojem se rezultatski istaknula floretašica Dorja Blažić, zauzevši 17. mjesto. Čestitke!

Blažić je u kolu ostvarila svih pet pobjeda, te je nakon grupne faze natjecanja držala odlično 2. mjesto. To joj je donijelo i automatski plasman u 32 najbolje, a u svojoj se prvoj eliminaciji susrela s španjolskom predstavnicom Marijom Teresom Diaz. Nažalost je poražena rezultatom 15-9, no Dorjin nastup na njezinom prvom seniorskom Europskom svakako je nagovještaj dobrih rezultata i u budućnosti. Čestitke!

Kod floret seniora, nastupili su Petar Fileš, Antonio Gojak, Lovro Prosoli i Borna Špoljar, a od naših se reprezentativaca samo Špoljar plasirao u nastavak natjecanja, u kolu ostvarivši 4 pobjede. U prvom je eliminacijskom susretu svladao Yunesa Kloda iz Ukrajine, rezultatom 15-9, te se tako pridružio Blažić među 32 Najboljih. Nažalost, zaustavljen je u narednoj eliminaciji od Tommasa Marinija iz Italije, koji je u konačnici i osvojio ovogodišnje izdanje Prvenstva.

Svoje troje naših mačista, Ana Mesić, Jakov Šola i Vedran Markota, uspješno su odradili grupni dio natjecanja – Šola je ostvario 4 pobjede, Markota 3, a Mesić dvije, te su se tako svo troje plasirali u 64 najboljih sportaša. Šola je u svojoj prvoj eliminaciji tijesno poražen od Tristana Tulena iz Nizozemske, rezultatom 15-13. Markotu je zaustavio Ukrajinac Roman Svichkar, a Mesić Julia Beljajeva iz Estonije, rezultatom 15-8.

Sponzori

Dolazeća natjecanja