• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Vedran Markota 12. na FIE Satelitu u Beogradu

02.09.2019.

U nedjelju 1.9.2019. održan je FIE satelit u Beogradu za seniore i seniorke u maču. Od naših sportaša natjecali su se Jakov Šola (Split), Filip Horvat (Mladost), Dino Šourek (Split) i junior Vedran Markota (Mladost) u muškoj kategoriji, a u ženskoj Paula Jukić (Split),  Lara Petković (Mladost), juniorka Andrea Majdandžić (Mladost), te kadetkinje Lara Delić (Split) i Ana Galić (Split).

U muškoj kategoriji u kolu Vedran je ostvario četiri pobjede, Jakov tri, Dino dvije, a Filip jednu pobjedu.

U eliminacijski dio natjecanja prošli su Vedran, Jakov i Dino i to ulaskom u prvih 64. Ulaz u 32 Vedran je izborio direktnim ulaskom nakon kola, a Jakov pobjedom nad Srbinom Danilom Nikolićem rezultatom 15-9, dok je Dino poražen od Švicarca Severina De Sepibusa rezultatom 15-5.

Ulaz u prvih 16 izborio je samo Vedran pobijedivši Srbina Jovana Jovanovića rezultatom 15-14, dok je Jakov poražen od Danca Patricka Jorgensena rezultatom 15-9.

Vedran je poražen za ulaz u četvrtfinale od Nijemca Lucasa Bellmanna rezultatom 15-5.

KONAČNI REZULTAT:
12. Vedran Markota (Mladost)
25. Jakov Šola (Split)
47. Dino Šourek (Split)
62. Filip Horvat (Mladost)

 

U ženskoj kategoriji u kolu su Paula i Andrea ostvarile po tri pobijede, Ana dvije, dok su Lara D. i Lara P.  ostvarile po jednu pobjedu.

Samo su Paula, Andrea i Ana prošle dalje u eliminacijski dio natjecanja i to ulaskom u prvih 64. Ulaz u 32 izborile su Paula direktnim ulaskom nakon kola, Andrea pobjedom nad Mađaricom Tamarom Fedor rezultatom 15-11, dok je Ana izgubila od Rumunjke Andrade Ghice rezultatom 15-13.

U prvih 16 nisu se plasirale naše sportašice, Paula i Andrea. Paula je poražena od Rumunjke Claudie Naboiu rezultatom 15-12, a Andrea od Mađarice Dorine Budai rezultatom 15-6.

KONAČNI REZULTAT:
21. Paula Jukić (Split)
28. Andrea Majdandžić (Mladost)
41. Ana Galić (Split)
47. Lara Delić (Split)
48. Lara Petković (Mladost)