• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Svjetsko juniorsko i kadetko prvenstvo u Torunu – mač

15.04.2019.

Sedmog dana Svjetskog juniorskog i kadetskog prvenstva u Torunu, Poljska, na borilišta su izašli juniori i juniorke u maču. naši predstavnici u juniorima su bili Vedran Markota i Jakov Šola, te u juniorkama Andrea Majdandžić, koja je ujedno sudjelovala i na FIE kampu u sklopu priprema za ovo prvenstvo.

Prvo su započele juniorke s natjecanjem, a s njima i naša Andrea koja je u kolu ostvarila tri pobjede čime se kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja ulaskom u 128.

Za ulaz u 64 Andrea je pobijedila Japanku Eriku Takahashi rezultatom 15-11, dok je za ulaz u 32 poražena od Rumunjke Biance Benee rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTAT:
62. Andrea Majdandžić (Mladost) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu

Kasnije tijekom dana započeli su s natjecanjem juniori u maču, a među njima Vedran Markota i Jakov Šola.

U kolu je Vedran ostvario četiri pobjede, a Jakov dvije čime su se obojica kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja. Jakov u 256 dok je Vedran izborio direktan ulaz u 128.

Za ulaz u 128 Jakov je poražen od Bjelorusa Uladzislaua Piachynskog rezultatom 15-12, a za u 64 i Vedran od Singapurca Simona Renjie Leea rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
98. Vedran Markota (Mladost) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
131. Jakov Šola (Split) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu

Osmog dana natjecanja na redu za natjecanje došle su kadetkinje u maču, među kojima se natjecala Jelena Jolić. U kolu je Jelena ostala bez ostvarene pobjede tako da se nije kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja.

KONAČNI REZULTAT:
114. Jelena Jolić (Mladost)