• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Svjetsko juniorsko i kadetko prvenstvo u Torunu – floret

15.04.2019.

Četvrtog dana na Svjetskom juniorskom i kadetskom prvenstvu u Torunu, Poljska, na redu za natjecanje bili su juniori i juniorke u floretu. Naši predstavnici u juniorima su bili Antonio Gojak, Janko Leskovac, Leo Smrekar i Borna Špoljar, a u juniorkama Dorja Blažić.

Ujutro su prvo započele s natjecanjem juniorke, a među njima i Dorja koja je u kolu ostvarila jednu pobjedu što nije bilo dovoljno za prolaz u eliminacijski dio natjecanja.

KONAČNI REZULTAT:
121. Dorja Blažić (Rapir)

Kasnije su započeli juniori, a među njima dva naša juniora, Antonio Gojak i Leo Smrekar, te dva kadeta, Janko Leskovac i Borna Špoljar. U kolu su Antonio i Borna ostvarili po četiri pobjede, do su Janko i Leo ostvarili po tri pobjede čime su se svi kvalificirali u eliminacijski dio natjecanja i to ulaskom u 128.

Antonio je izborio ulaz u 64 pobjedom nad Singapurcem Jonathanom Tzienom Yih Limom rezultatom 15-7, dok su ostali naši predstavnici poraženi. Borna je poražen od Mađara Matyasa Maiora rezultatom 15-11, Leo od Filipinca Lawrencea Everetta Tana rezultatom 15-7, a Janko od Amerikanca Marcella Olivaresa rezultatom 15-4.

Za u 32 Antonio se borio protiv Francuza Armanda Spichigera od koje je poražen rezultatom 15-9.

KONAČNI REZULTATI:
56. Antonio Gojak (Karlovac) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
77. Borna Špoljar (ZŠM)  – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
101. Leo Smrekar (ZŠM) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
106. Janko Leskovac (Mušketiri) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu

Petog dana natjecanja na rasporedu su bili naši kadeti, Noa Nikolić, Janko Leskovac i Borna Špoljar,  i kadetkinja Dorja Blažić.

U kadetima je nastupala naša jedina predstavnica Dorja Blažić koja je u kolu ostvarila dvije pobjede čime se kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja, u 128. Za ulaz u 64 pobijedila je Belgijanku Amandine Charlier rezultatom 15-10, dok je za u 32 izgubila od Koreanke Sein Hong rezultatom 15-9.

KONAČNI REZULTAT:
64. Dorja Blažić (Rapir)

U kadetima su naši predstavnici bili Noa Nikolić, Janko Leskovac i Borna Špoljar.  U kolu je Borna ostvario pet pobjeda, Janko tri, a Noa jednu, tako da su se kvalificirali u eliminacijski dio natjecanja samo Borna i Janko. Borna direktno u 64 dok je Janko to izborio pobjedom nad Grkom Konstantinosom Tertipisom rezultatom 15-9. Za ulaz u 32 Borna je poražen od  Šveđanina Nilsa Univala rezultatom 15-14, dok je Janko poražen od Rusa Egora Barannikova, ujedno i Svjetskog kadetskog prvaka ovog prvenstva, rezultatom 15-4.

KONAČNI REZULTATI:
37. Borna Špoljar (ZŠM)
53. Janko Leskovac (Mušketiri)
104. Noa Nikolić (ZŠM)