• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Jukić 15. na Svjetskom kupu u Udinama

08.01.2018.

Ovaj vikend bio je održan Svjetski kup u Udinama za juniore i juniorke u maču i floretu. U subotu su se natjecali juniori u maču i juniorke u floretu, dok su se u nedjelju natjecali juniorke u maču i juniori u floretu. Dobar uspjeh ostvarila je Paula Jukić u juniorkama u maču osvojivši 15. mjesto.  

Prvog dana natjecanja u kategoriji juniori u maču natjecali su se: Jakov Šola (Split) i Vedran Markota (Mladost), a u juniorkama u floretu Dorja Blažić (Rapir).

U kolu je Jakov postigao tri pobijede, a Vedran samo jednu, čime je Jakov izborio direktan ulaz u 128 dok je Vedran odmah bio eliminiran. Za ulaz u 64 Jakov je zaustavljen od Švicarca Nicka Hatza rezultatom 15-13.

Više o ovoj kategoriji možete vidjeti ovdje.

Dorja je u kolu ostvarila dvije pobijede čime je izborila prolaz kola. Borbu za ulaz u prvih 64 izgubila je od Mađarice Csilla Kokai rezultatom 15-6. Ovime je Dorja kao najmlađa natjecateljica osvojila svoje prve FIE bodove.

Više o ovoj kategoriji možete vidjeti ovdje.

Drugi dan su se natjecali u kategoriji juniorke u maču Paula Jukić (Split), Ana Mesić (Mladost), Andrea Majdandžić (Mladost), Lucija Gnjidić (Mladost) i Lara Delić (Split)   a u juniorima u floretu Antonio Gojak (Karlovac), Leo Li (VMD), Leo Smrekar (ZŠM) i Borna Špoljar (ZŠM).

U kolu je Andrea postigla četiri pobijede, Paula, Lucija i Ana po tri pobijede, a Lara dvije pobjede. Dalje su prošle Andrea, Paula, Ana i Lucija.

Borbe za u 64 pobijedile su Andrea, protiv Ukrajinke Anastasiie Samko rezultatom 15-10, Paula, protiv Švicarke Valentine Bos rezultatom 15-7, te Ana, protiv Čehinje Tereze Jasna rezultatom 15-12. Lucija je svoju borbu izgubila od Francuskinje Camille Nabeth rezultatom 15-12.

U 32 ušla je samo Paula, pobjedom nad Ruskinjom Kristinom Yasinskayom rezultatom 15-12. Ostale djevojke su izgubile svoje borbe za ulaz u 32 i to Andrea od Španjolke Ines Martin Saez rezultatom 15-10, a Ana od Mađarice Lili Buki rezultatom 15-13.

U 16 Paula je izborila pobjedom nad Talijankom Sarom Billi rezultatom 15-14, ali je zaustavljena za u 8 od Ruskinje Marine Kesaeve rezultatom 15-10.

Više o ovoj kategoriji možete vidjeti ovdje.

U kolu je Antonio postigao tri pobijede, Leo Li dvije, Borna jednu, a Leo Smrekar ostao je bez ijedne pobijede. Samo je Antonio prošao dalje. Za ulaz u 64 je izgubio borbu od Talijana Francesca Salva rezultatom 15-7.

Više o ovoj kategoriji možete vidjeti ovdje.

KONAČNI REZULTATI:

Juniori – mač
106. Jakov ŠOLA (Split)
160. Vedran MARKOTA (Mladost)

Juniorke – floret
92. Dorja BLAŽIĆ (Rapir)

Juniorke – mač
15. Paula JUKIĆ (Split)
50. Andrea MAJDANDŽIĆ (Mladost)
55. Ana MESIĆ (Mladost)
92. Lucija GNJIDIĆ (Mladost)
104. Lara DELIĆ (Split)

Juniori – floret
89. Antonio GOJAK (Karlovac)
123. Leo Li (VMD)
139. Borna ŠPOLJAR (ZŠM)
160. Leo SMREKAR (ZŠM)