• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Svjetski kup u Udinama za floretaše i mačiste

07.01.2020.

U Udinama, Italija, je od 3.-6.1.2020 održan Svjetski juniorski kup u floretu i maču. Prvi na programu su bili floretaši, dok su se drugoga dana natjecale floretašice i mačistice.

U muškom floretu natjecali su se  Antonio Gojak, Janko Leskovac, Anton Mravunac, Noa Nikolić, Leo Smrekar i Borna Špoljar. U kolu je Borna ostvario četiri pobjede, Antonio i Leo po tri, Janko i Noa po dvije, a Anton je ostao bez ostvarene pobjede. U eliminacijski dio natjecanja su se kvalificirali svi osim Antona. Antonio, Leo i Borna su se kvalificirali direktno u prvih 128 natjecatelja, dok su to pobjedama izborili Janko i Noa. Janko protiv Australca Huga Bosnica rezultatom 15-9, a Noa protiv Kanađanina Adama Wonga 15-7.

Ulaz u 64 izborio je samo Borna pobjedom nad Meksikancem Tommasom Archielejem rezultatom 15-6, dok su ostali poraženi. Leo je poražen od Talijana Tommasa Lorenzona rezultatom 15-6, Antonio od Rusa Danila Kravtsova rezultatom 15-6, Noa od Austrijanca Moritza Lechnera rezultatom 15-3, a Janko od Singapurca Richarda Teoha rezultatom 15-12.

Borbu za ulaz u 32 je Borna izgubio i to od Čeha Mareke Totuseka rezultatom 15-11.

KONAČNI REZULTATI:
51. Borna Špoljar (Dubrava) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
83. Antonio Gojak (Karlovac) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
93. Leo Smrekar (ZŠM) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
117. Noa Nikolić (ZŠM) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
121. Janko Leskovac (Mušketiri) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
177. Anton Mravunac (Karlovac)

U ženskom floretu natjecala se samo Dorja Blažić koja je u kolu ostvarila tri pobjede čime se kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja i to direktno u prvih 64 natjecatelja. Borbu za ulaz u 32 je izgubila od Ruskinje Elene Petrove rezultatom 15-10.

KONAČNI REZULTAT:
52. Dorja Blažić (Rapir) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu

U ženskom maču natjecale su se Lucija Gnjidić, Jana Kuna i Andrea Majdandžić. U kolu je Jana ostvarila četiri pobjede, Andrea dvije i Lucija jednu pobjedu, čime su se samo Jana i Andrea kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja i to u prvih 128 natjecatelja. Borbu za ulaz u 64 Jana je dobila i to protiv Švicarke Anastasije Conrad rezultatom 15-14, dok je Andrea izgubila od Talijanke Emilije Rossatti rezultatom 15-11.

Jana je borbu za ulaz u 32 izgubila od Belgijanke Axelle Wasiak rezultatom 15-9.

KONAČNI REZULTAT:
45. Jana Kuna (Mladost) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
107. Andrea Majdandžić (Mladost) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
133. Lucija Gnjidić (Mladost)