• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Sabljaši završili nastup na Svjetskom prvenstvu u Veroni

06.04.2018.

Na Svjetskom prvenstvu u Veroni 5. i 6. travnja na rasporedu su bili nastupi sabljaša i sabljašica u juniorskoj i kadetskoj kategoriji. Od naših predstavnika natjecali su se Federico De Robbio (Špada) u juniorima te Zoe Marie Baldo (Špada) u juniorkama i kadetkinjama.

Prvo su počeli s natjecanjem juniorke, a među njima i Zoe koja je u kolu imala dvije pobjede, te se kvalificirala za eliminacijski dio natjecanja. Za u 64 pobijedila je Venecuelanku Crelia Ramos rezultatom 15-8, dok je za u 32 izgubila borbu od Amerikanke Edith Johnson rezultatom 15-8.

KONAČNI REZULTAT:
60. Zoe Marie Baldo

Istog dana su se natjecali i juniori, a među njima i Federico, koji je u kolu postigao tri pobjede, te se kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja. Za u 64 pobijedio je Gruzijca Goga Kakauridzea rezultatom 15-9, dok je za u 32 izgubio borbu od Rusa Konstantina Lokhanova rezultatom 15-5, ujedno i pobjednika ovog turnira.

KONAČNI REZULTAT:
55. Federico De Robbio

U četvrtak se Zoe natjecala u kadetkinjama gdje je u kolu ostvarila tri pobjede te se kvalificirala za eliminacijski dio natjecanja gdje je za u 64 pobijedila Nizozemku Enli Chiang rezultatom 15-9. Za u 32 Zoe je izgubila od Ruskinje Dariye Drozd rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTAT:
58. Zoe Marie Baldo