• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Rezultati s Europskog prvenstva u Novom Sadu

19.06.2018.

Europsko prvenstvo za seniore u Novom Sadu, Srbija, je završilo s nastupima u pojedniačnim kategorijama u kojima je Hrvatska imala svoje predstavnike.

Prvog dana, u subotu 16.6.2018., natjecali su se floretaši i sabljašice.

U muškom floretu nastupila je brojna reprezentacija: Petar Fileš (Dubrava), Ivan Komšić (ZŠM), Antonio Gojak (Karlovac, Leo Smrekar (ZŠM) i Leo Li (VMD).
U kolu je Petar ostvario tri pobjede, Ivan dvije, Leo jednu, a Antonio je ostao bez pobjede. U eliminacijski dio natjecanja kvalificirali su se Petar i Ivan. Za u 32 Petar je pobijedio Mađara Andrasa Nemetha rezultatom 15-10, dok je Ivan izgubio  od Danca Thomasa Lerchea Berga rezultatom 15-10. Za u 16 Petar je izgubio od Talijana Andrea Cassare rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
28. Petar Fileš
54. Ivan Komšić
70. Leo Smrekar
78. Antonio Gojak

U ženskoj sablji Zoe Marie Baldo u grupi je ostvarila jednu pobjedu čime nije izborila ulazak u eliminacije.

KONAČNI REZULTAT:
51. Zoe Marie Baldo

Drugog dana natjecanja, u nedjelju 17.6.2018., na borilišta su izašli mačisti i floretašice.

U muškom maču natjecao se Jakov Šola (Split) koji je u kolu ostvario tri pobjede te se kvalificirao u daljnji dio natjecanja. Za ulaz u 64 izgubio je od Rusa Vadima Anokhina rezultatom 15-9.

KONAČNI REZULTAT:
67. Jakov Šola

U ženskom floretu natjecala se Marcela Dajčić (Rapir) koja u kolu nije ostvarila niti jednu pobjedu te je ispala iz daljnjeg dijela natjecanja.

KONAČNI REZULTAT:
60. Marcela Dajčić

Trećeg dana, u ponedjeljak 18.6.2018.,na rasporedu je bio ženski mč i muška sablja.

U ženskom maču natjecala se Paula Jukić (Split) koja je u kolu ostvarila jednu pobjedu te uz dva tijesna dva poraza (4/5, 4/5) nije se uspjela kvalificirati u daljnji tijek natjecanja.

KONAČNI REZULTAT:
68. Paula Jukić

U muškoj sablji naši predstavnici su bili Federico De Robbio (Špada) i Josip Brajdić (Špada). Obojica su imali po jednu pobjedu što nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja.

KONAČNI REZULTATI:
48. Federico De Robbio
53. Josip Brajdić