• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatske i Italije

01.10.2019.

Jutros je u Rimu, u sjedištu Talijanskog mačevalačkog saveza, potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatskog mačevalačkog saveza i Talijanskog mačevalačkog saveza. 

Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatskog mačevalačkog saveza Marko Kallay i predsjednik Talijanskog mačevalačkog saveza Giorgio Scarso, a čime se stvara poveznica među dva saveza.

“S Hrvatskom postoje različita područja suradnje – rekao je predsjednik Talijanske mačevalačke federacije Giorgio Scarso. – Ne samo zbog geografske blizine, već i zbog zajedničke namjere razvijanja mačevanja kroz organizaciju događaja, ali i pokretanjem i difuzijom paraolimpijske prakse i razvojem mačevalačkog svijeta, zbog čega smo potpisali ovaj početni protokol o suradnji. U Italiji ćemo imati priliku ugostiti i vidjeti natjecatelje na nacionalnim natjecanjima nekoliko hrvatskih sportaša, kao i razmjenu iskustava po pitanju trenažnih procesa. Italija će razvijati odnos s Hrvatskim mačevalačkim savezom koji će sljedeće godine biti domaćin Europskog kadetskog i juniorskog  prvenstva u Poreču. Zahvaljujući mačevanju, Italija i Hrvatska prelaze geografske udaljenosti i more Jadran ne postaje element razdvajanja, već jedinstva”.