• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Petar Fileš 8. na FIE Satelitu u Zagrebu

21.10.2019.

Ove godine je po prvi put organiziran FIE Satelit u Zagrebu za seniore u floretu koji je održan u subotu u sportskoj dvorani Kutija šibica na zagrebačkoj Trešnjevci. Od naših predstavnika borili su se: Denis Bičanić, Petar Fileš, Antonio Gojak, Ivan Komšić, Antun Mravunac, Noa Nikolić, Leo Li, Leo Smrekar i Borna Špoljar.

U kolu je Ivan Komšić ostvario pet pobjeda, Petar Fileš četiri, Antonio Gojak, Leo Li, Noa Nikolić, Leo Smrekar i Borna Špoljar po jednu pobjedu, a Denis Bičanić i Antun Mravunac su ostali bez ostvarene pobjede.

U eliminacijski dio natjecanja kvalificirali su se Ivan Komšić, Petar Fileš, Noa Nikolić i Leo Smrekar. Ulaz u prvih 32 izborio je samo Petar Fileš, i to protiv Mađara Balazsa Nagya, dok su poraženi Ivan Komšić, od Mađara Gabora Bellovicza rezultatom 13-10, Noa Nikolić, od Poljaka Michala Siessa rezultatom 15-9, i Leo Smrekar od Ukrajinca Kloda Yunesa rezultatom 15-4.

Ulaz u 16 Petar je izborio pobjedom nad Poljakom Andrzejom Rzadkowskim rezultatom 15-14, a ulaz u četvrtfinale protiv još jednog Poljaka Leszeka Rajskog rezultatom 15-14.

Borbu za medalju Petar je izgubio od Španjolca Carlosa Llavadora rezultatom 15-13.

KONAČNI REZULTATI:
8. Petar Fileš (Dubrava) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu
34. Ivan Komšić (Dubrava)
57. Noa Nikolić (ZŠM)
59. Leo Smrekar (ZŠM)
62. Borna Špoljar (Dubrava)
64. Leo Li (Inter)
65. Antonio Gojak (Karlovac)
72. Antun Mravunac (Karlovac)
74. Denis Bičanić (HMS)