• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Održana je Godišnja skupština EFC-a

12.09.2020.

Danas je održana prva virtualna Godišnja skupština Europske mačevalačke konfederacije (EFC) kojoj je nazočio 41 nacionalni mačevalački savez, a među njima i Hrvatski mačevalački savez (HMS), kojeg su predstavljale Irena Šuljić, tajnica HMS-a, i Martina Zmaić, predsjednica Komisije za međunarodne odnose HMS-a.

Nakon glasanja, kojim je Skupština odobrila održavanje online skupštine i nove načine glasanja, nazočnima se obratio Stanislav Pozdnyakov, predsjednik EFC-a.

U svom se govoru osvrnuo na to kako će se Izborna skupština EFC-a, koja se ove godine trebala održati u Sochiju, Rusija, odgađa za sljedeću godinu, Skupštinu je pozdravio i Emmanuel Katsiadakis, glavni tajnik Svjetske mačevalačke federacije (FIE).

Skupština je nastavila s radom prema Dnevnom redu te je prihvatila sljedeće:
– Zapisnik s prošle skupštine EFC-a
– Godišnji izvještaj Jaceka Slupskog, glavnog tajnika EFC-a
– Financijski izvještaj Nuale McGarrity, blagajnice EFC-a
– Izvještaj revizora EFC-a Maurizija Annittora
– Financijski plan za 2021. i Plan rada
– odgađanje EFC-ovog pilot projekta za sljedeću godinu (razvoj novog sistema EFC-U14 natjecanja i rangiranja sportaša koja bi završila s Europskim prvenstvom)
– promjene Statuta EFC-a (članci 3.1 3.2, 3.4, 8.3-8.5, 6.3.1.16)
– promjene Internog pravilnika EFC-a (članci 7.1 i 10.3)
– dosadašnjeg revizora Maurizija Annittora kao revizora za 2020. godinu
– na znanje kako će EFC u najkraćem roku s organizatorima Europskih prvenstava 2021. (Plovdiv – seniorsko, Trst – U23, i Novi Sad – kadetsko i juniorsko) odrediti datume održavanja ovih prvenstava.  Mačevalački savez Srbije, koji je domaćin Europskog kadetskog i juniorskog prvenstva 2021., odlučio je promijeniti mjesto održavanja prvenstva, iz Beograda u Novi Sad.

Mačevalački savez Švicarske predao je svoju kandidaturu za održavanje Europskog seniorskog prvenstva 2023. u Baselu.

Predsjednik EFC-a Stanislav Pozdnyakov zatvorio je skupštinu zahvalom nacionalnim savezima te FIE na dosadašnjoj podršci.

Kako je bilo na sjednici možete vidjeti ovdje: