• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Obavijesti

11.08.2020.

Pripreme nacionalne reprezentacije u floretu

U ovom pripremnom periodu u jeku je organizacija priprema pred novu sezonu. U Karlovcu se pod vodstvom MK Karlovca, a u koordinaciji s izbornikom za nacionalnu reprezentaciju, sljedeći tjedan treba održati mačevalački kamp na koji su pozvani i sportaši iz Nizozemske i drugih zemalja. Nažalost, zbog odredbi matičnih država o samoizolaciji, kao i dr., upitno je hoće li se iste održati, a Hrvatski mačevalački savez aktivno sudjeluje u razgovorima i tehničkoj podršci.

Ono što je izvjesno je da sljedeći tjedan kreću u Zagrebu koordinirane fizičke pripreme za članove nacionalne reprezentacije. Tako Zagrebačka selekcija, a koji su članovi ujedno i najvećim dijelom članovi nacionalne reprezentacije, kreću s fizičkim pripremama od 17. kolovoza, te ovisno o realizaciji prethodno navedenog kampa u Karlovcu, i karlovački dio će krenuti sljedeći tjedan ili s fizičkim ili sa specifičnim pripremama.

Odmah tjedan iza kreću i mačevalačke, odnosno specifične pripreme nacionalne reprezentacije u Domu sportova kojima se priključuju u većem dijelu i reprezentativci iz Karlovca.
I pripreme u Karlovcu i pripreme u Zagrebu su koordinirane s izbornikom te su dio priprema nacionalne reprezentacije, a kojim pripremama se priključuju i pojedini članovi klubova i članovi Zagrebačke selekcije.
O drugim segmentima trenažnog procesa nacionalni izbornik će izvijestiti sportaše i trenere, a sve zavisno o tome kada FIE, EFC i drugi subjekti počnu ponovno s međunarodnim natjecanjima.

Vidi cijeli članak >
10.07.2020.

Odluke Izvršnog odbora FIE

Izvršni odbor Svjetske mačevalačke federacije (FIE) je na svojoj sjednici detaljno analizirao trenutnu situaciju, napravio plan za

Vidi cijeli članak >
09.07.2020.

Održana je skupština HOO-a

Jučer je u zagrebačkom hotelu Westin održana 55. sjednica skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) koje je posljednja sjednica u aktualnom sazivu.

Vidi cijeli članak >
06.07.2020.

Pojašnjenja vezana za “Osijek fencing camp 2020”

Obavještavamo vas kako su v.d. Direktor nacionalne reprezentacije Marko Kallay i organizator kampa, MSZ i MK Dmitar Zvonimir, dali sljedeća pojašnjenja vezana za “Osijek fencing camp 2020”:

Vidi cijeli članak >
29.06.2020.

Ukidanje odluke predsjednika HMS-a uslijed novonastale situacije s COVID-19 od dana 25.06.2020.

Obavještavamo vas kako je Zdravstvena komisija HMS-a dana 28.06.2020. donijela sljedeće mišljenje:

Vidi cijeli članak >
26.06.2020.

Konačna rang lista za upis u srednju školu

U skladu s odlukom Središnjeg državnog ureda za šport objavljujemo kriterije sportske uspješnosti i konačnu rang-listu kandidata za

Vidi cijeli članak >
25.06.2020.

Odluka predsjednika HMS-a uslijed novonastale situacije s COVID-19

Zbog novonastale situacije s COVID-19 u Republici Hrvatskoj predsjednik HMS-a Marko Kallay donio je odluku kojom se daje OBVEZUJUĆA UPUTA:
Vidi cijeli članak >
25.06.2020.

Održana je 17. sjednica Izvršnog odbora HMS-a

Dana 24. lipnja 2020. u 17 sati je Izvršni odbor HMS-a, održao svoju 17. sjednicu, na kojoj su 
Vidi cijeli članak >
23.06.2020.

9 novih nacionalnih sudaca

Sudačka komisija HMS-a organizirala je sudački seminar i ispit koji je održan 20. i 21.6.2020. u Domu sportova, Zagreb. Predavači, ujedno i

Vidi cijeli članak >
19.06.2020.

Preliminarna rang-lista za učenike-sportaše

Sukladno uputama Središnjeg državnog ureda za sport Hrvatski mačevalački savez je izradio preliminarnu rang listu mačevaoca

Vidi cijeli članak >