• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Marcela Dajčić 8. u Amsterdamu

09.09.2019.

Bio je buran vikend u Amsterdamu u kojem je održan FIE Satelit za floretaše i floretašice te sabljaše. Od naših sportaša natjecali su se:  Marcela Dajčić (MK Dubrava) u kategoriji floret žene, Antonio Gojak (MK Karlovac) u kategoriji floret muškarci i Josip Brajdić (MK Špada) u kategoriji sablja muškarci.

U floretu za žene Marcela Dajčić je u kolu ostvarila dvije pobjede čime se kvalificirala u eliminacijski dio natjecanja, u prvih 32 natjecatelja. Ulaz u 16 izborila je pobijedivši Francuskinju Alice Vidal rezultatom 15-14, a četvrtfinale pobjedom nad Španjolkom Barbarom Ojedom rezultatom 15-14. Nažalost borbu za medalju je izgubila i to od Kanađanke Kelleigh Ryan rezultatom 15-4.

KONAČNI REZULTAT:
8. Marcela Dajčić (MK Dubrava) – osvojeni bodovi za svjetsku rang listu

 

U muškoj sablji Josip Brajdić je u kolu ostvario četiri pobjede čime se kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja, ulaz u prvih 64 natjecatelja.

Josip je izborio ulaz u 32 protiv Britanca Petera Howesa rezultatom 15-7, dok je za ulaz u 16 poražen od Portorikanca Rafaela Western Reyesa rezultatom 15-8.

KONAČNI REZULTAT:
23. Josip Brajdić (MK Špada)

 

U muškom floretu Antonio Gojak je u kolu ostvario četiri pobjede čime se kvalificirao u eliminacijski dio natjecanja, i to direktno u prvih 64 natjecatelja. Za ulaz u 32 je poražen od Nizozemca Eda Zoonsa rezultatom 15-13.

KONAČNI REZULTAT:
36. Antonio Gojak (MK Karlovac)