• En Garde

  “Bolje je precijeniti protivnika nego ga podcijeniti.”

 • Discipline

  Mač
  Sablja
  Floret

 • Mačevanje

  Vještina
  Vojna tradicija
  Šport

Mačisti završili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Veroni

03.04.2018.

Sportaši u maču za Uskrs su izašli na borilišta na Svjetskom prvenstvu za juniore i kadete u Veroni. Reprezentacija u maču nastupila je u sastavu: Paula Jukić, Ana Mesić, Andrea Majdandžić, Jakov Šola, Lucija Gnjidić, Helena Lušić i Vedran Markota.

U nedjelju su prvo na borilišta izašle juniorke, Paula Jukić, Ana Mesić, Andrea Majdandžić, a nešto kasnije i junior Jakov Šola.

U kolu je Paula ostvarila tri pobjede, Ana dvije dok je Andrea ostala bez pobjede te time i bila eliminirana iz daljnjeg dijela natjecanja. Za ulaz u 64 Paula je izgubila borbu od Poljakinje Karoline Mazanek rezultatom 15-12, a Ana od Rumunjke  Alexandre Predescu rezultatom 15-10.

KONAČNI REZULTATI:
100. Paula Jukić
107. Ana Mesić
153. Andrea Majdandžić

U kolu je Jakov ostvario dvije pobjede, čime je izborio ulaz u 128. Za ulaz u 64 izgubio je od Belgijanca Robina Clercxa rezultatom 15-11.

KONAČNI REZULTATI:
142. Jakov Šola

U ponedjeljak su na borilišta izašle kadetkinje Lucija Gnjidić i Helena Lušić, i kadet Vedran Markota.

U kolu je Lucija ostvarila dvije pobjede, a Helena ostala bez pobijede. Lucija je prošla u daljnji dio natjecanja. Borbu za u 64 izgubila je od Francuskinje Solene Mbiim rezultatom 15-12.

KONAČNI REZULTATI:
88. Lucija Gnjidić
115. Helena Lušić

U kolu je Vedran ostvario dvije pobjede čime je izborio prolaz u daljnji dio natjecanja. Za ulaz u 64 pobijedio je Armenca Vahagna Grigoryana rezultatom 15-8, dok je za u 32 izgubio od Grka Ioannisa Markopoulosa rezultatom 15-7.

KONAČNI REZULTATI:
64. Vedran Markota